Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Se hvordan Amnesty pakker tre usannheter inn i én setning

John Peder Egenæs, generalsekretær Amnesty Norge, demoniserte Israel på NRK Dagsnytt Atten 2. februar 2022.
Amnesty har klart kunststykket å få inn tre usannheter i én setning.

Amnesty har kommet med en rapport der Israel blir anklaget for å være en apartheid-stat, men en grundig sammenligning mellom Sør-Afrikas apartheid og palestinernes situasjon viser at det ikke er noe grunnlag for anklagen. I rapporten kommer det fram at Amnesty støtter politiske krav som vil gjøre slutt på verdens eneste jødiske stat.

I anledning rapporten har Amnesty Norge publisert en propagandaside på nettet, hvor de blant annet skriver:

«Israels illegale blokade av Gaza fratar de rundt to millioner mennesker som lever der adgang til de mest grunnleggende ressursene og tvinger dem til et liv i ekstrem nød.»

Her har Amnesty klart kunststykket å få inn tre usannheter i én setning.

For det første har FN-rapporten til Palmer-komiteen erklært Israels sjøblokade lovlig. «Israel hadde rett til å gjøre ansvarlige tiltak for å forhindre innføring av våpen til Gaza […] Det er ingenting hos panelet som gir grunn til å tro at Israel ikke har opprettholdt en effektiv og upartisk blokade. […] Det ville vært ulovlig dersom innføringen [av blokaden] var ment å utsulte eller kollektivt straffe en sivil befolkning. Likevel, det er intet materiale […] som ville bekrefte disse anklagene. […] Tvert imot er det åpenbart at Israel har hatt militære hensikter,» skrev komiteen i 2010.

For det andre er det ingen blokade av Gaza på land. Alle varer som ikke kan misbrukes militært slipper fritt inn i området. Ifølge tall fra FN slapp 95.335 semitrailere inn på Gaza-stripen i 2021. Israels tiltak hindrer ikke at palestinerne på Gaza-stripen får adgang til de mest grunnleggende ressursene, tvert imot leverer Israel strøm, vann og andre ressurser.

For det tredje stemmer det ikke at palestinerne på Gaza-stripen lever i «ekstrem nød».

– Det er viktig at vi ikke presenterer Gaza-stripen som et humanitært kriseområde, for det er det ikke. Folk sulter ikke og det er også tilgang på medisiner. Folk har også lønninger, så de kan handle varer og det kommer inn en del varer gjennom tunnelene fra Egypt. Ganske mye varer faktisk, sa Petter Eide til NRK i 2010. Eide var den gang leder av Norsk Folkehjelp, i dag er han stortingspolitiker for Sosialistisk Venstreparti.

Etter 2010 har den økonomiske situasjonen på Gaza-stripen bedret seg betydelig, til tross for at terrororganisasjonen Hamas i flere runder har valgt å gå til krig mot Israel.

Se kortvideoen: Hamas har ansvaret for Gaza-befolkningens lidelser


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart