Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

MIFF svarer på SVs demonisering av Israel i Aftenposten

Stortingsrepresentant Kirsti Bergstø (SV).
Ledere fra SV, Norsk Folkehjelp, LO og Fagforbundet demoniserer Israel på det groveste i Aftenposten 20. september.

Innlegget i Aftenposten er undertegnet av

  • Kirsti Bergstø, fungerende partileder, SV
  • Henriette K. Westhrin, generalsekretær, Norsk Folkehjelp
  • Steinar Krogstad, andre nestleder, LO
  • Stein Guldbrandsen, medlem, Fagforbundets arbeidsutvalg

MIFF sendte følgende svar til Aftenposten, men vi fikk beskjed om at det måtte halveres i lengde for å få plass. MIFF har sendt en forkortet utgave til Aftenposten, så vi regner med at det kommer på trykk. Her er fullversjonen:

Nei til demonisering av Israel

Ledere fra SV, Norsk Folkehjelp, LO og Fagforbundet demoniserer Israel på det groveste i Aftenposten 20. september.

På 1990-tallet heiet disse norske gruppene fram «fredsprosessen». Snart 30 år senere, når Israel i all hovedsak praktiserer det som partene ble enige om i Oslo-avtalene, blir systemet omtalt i de mest nedsettende og usanne vendinger. Ikke et ord blir sagt om alle forholdene på palestinsk side som har hindret en bevegelse mot ekte fred etter Oslo: De målrettede massakrene mot jødiske kvinner og barn, den institusjonaliserte palestinske hyllesten og belønningen av disse stolte barnedrapsmennene og tusenvis av krigsforbrytelser i form av raketter mot israelske boligområder. Den sikkerhetsinnsatsen som SV og co fordømmer, hindrer daglig terrorangrep i Israel. Det største overordnede hinderet for en ekte fred er de dominante palestinske gruppenes kategoriske avvisning av å være nabo til en jødisk stat. Samtidig definerer de seg selv som arabisk og muslimsk, og begår systematiske menneskerettighetsbrudd mot sin interne palestinske opposisjon. Jødene i Israel ser alt dette, og forstår hva deres skjebne vil bli dersom de skulle komme i en situasjon hvor de mister sitt militære og teknologiske overtak.

Apartheid-løgnen mot Israel begynte med kommunistenes propaganda på 1970-tallet. Den har ikke blitt mer sann siden. Det er ikke uten grunn at ledere i alle Norges viktigste allierte land har tatt avstand fra denne anklagen.

Utfordringen til Israels norske anklagere er å finne en ledende palestiner som åpent sier at de ønsker en løsning med en jødisk stat og en arabisk stat – en reell tostatsløsning. Det klarer de ikke, og dermed er all den ensidige fordømmelse av Israel et stort hykleri.

I mai 2021 slo demokratiske Kongress-medlemmer i USA fast at apartheid-anklager mot Israel “er antisemittiske og at de bidrar til et klima som er fiendtlig mot mange jøder”. HL-rapporten om antisemittisme fra 2012 viste en klar kobling mellom holdninger til konflikten mellom Israel og palestinerne og holdninger til jøder generelt. Graden av antisemittisme er størst blant de ivrigste støttespillerne til palestinerne. Halvparten av dem som støtter radikale, palestinskvennlige standpunkter, har antisemittiske, til dels sterkt antisemittiske holdninger.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart