Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Egelands ekstreme ensidighet

Jan Egeland
Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen. (Foto: Yousef Hammash, NRC)
Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen, har gått helt i propagandamodus denne uken.

«Egeland om mulig Netanyahu-comeback: – Kan bety ytterligere undertrykkelse av palestinere», skriver nyhetsbyrået NTB i en overskrift 2. november.

– Voldsspiralen i de okkuperte palestinske områdene vil ikke stanse med mindre Israel avslutter okkupasjonen. Isteden, er det fare for mer permanent styre over palestinerne som en følge av valget, erklærer Egeland.

Jan Egeland og Palestina

Hvis palestinerne virkelig ønsker sin egen stat, hvorfor har de da gjentatte ganger avvist tilbud om «Palestina»? Det er dette spørsmålet Jan Egeland og andre som demoniserer Israel ikke klarer å svare på. Gang på gang har palestinerne avvist opprettelse av en palestinsk stat. Israel har gjentatte ganger avsluttet okkupasjon av ulike områder, men det har alltid ført til mer vold, ikke mindre.

Hvis det eksisterer noen voldsspiral, må det da være at partene frivillig kan stanse spiralen ved ikke å svare på den andre sidens vold. Israels erfaringer peker i stikk motsatt retning. Hovedtanken bak voldsspiral-anklagen mot Israel [for det er selvsagt den jødiske staten som skal legge ned våpen først], bygger på at terroren er motivert av hevnlyst hos frustrerte individer som ikke ser andre alternativer. Historien viser imidlertid at terroren som er rettet mot Israel er del av en godt planlagt og virkningsfull strategi valgt av det palestinske lederskapet. Det kan være lettere å rekruttere selvmordsbombere fra en frustrert befolkning, men terrorister setter ikke ut på sine dødbringende angrep alene. De er på oppdrag for ledere som ser på dem som våpen i kampen for Israels utslettelse.

Jan Egeland og Israel

Under noen dagers opphold på Gaza-stripen og Vestbredden har Jan Egeland laget flere videoer og deltatt i intervjuer. Ikke en eneste gang, og heller ikke i pressemeldingen publisert av Flyktninghjelpen, er voldsbruk fra palestinsk side nevnt med et ord. Egeland synes det er «truly shocking» at 118 palestinere er drept på Gaza-stripen siden 31. mars, men nevner ikke noe om palestinske terrorangrep og de israelske dødsofrene. Hittil i år har det vært 64 større terrorangrep (skyting, knivstikking,  kjøretøyangrep, bruk av bomber) mot israelere bare på Vestbredden, viser den siste rapporten til Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center. De aller fleste palestinerne er drept da de først angrep israelere, eller i skuddvekslinger i forbindelse med arrestoperasjoner. I tillegg er hundrevis av angrep forhindret av israelske sikkerhetsstyrker.

– Jeg ser på hverdagen til palestinere i Gaza og Vestbredden, og det er rett og slett ikke pusterom for dem, sier Egeland. Det finnet helt åpenbart palestinere som har en tøff hverdag, men på FNs levekårsindex (Human Development Index) ligger de over nabolandet Egypt. Den palestinske befolkningsøkningen er høyere enn nabolandet Jordan (2,23 mot 2,01). Ingen andre folkegrupper i verden får så mye internasjonal bistand per innbygger som palestinerne.

I sin pressemelding kritiserer Flyktninghjelpen Israel for beleiringen av Gaza, og ber Israel hindre restriksjoner på mennesker og varer. Jan Egeland og co nevner ikke med et ord at Gaza er styrt av en antisemittisk, islamistisk terrorgruppe. De ser også helt bort fra at Gaza også har en grense til Egypt, og retter ingen kritikk mot Egypt. Ifølge OCHA har det vært 105.161 utreiser fra Gaza-stripen til Egypt hittil i 2022. Til Israel har det til sammenligning vært 292.634 utreiser, og tallet er raskt økende. De fleste utreisene gjelder palestinske handelsmenn/ arbeidere, men FN opplyser også at det har reist fra Gaza til Israel over 10.000 pasienter, 7.000 pårørende til pasienter og 7.700 for spesielle/ private formål. Ingenting av dette passer inn i Jan Egelands propaganda, og derfor fortier han det.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart