Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Ikke noe nytt med eksamensfusk fra Utdanningsdirektoratet

Faksimile fra Aftenposten 5. juni 2023.
Utdanningsdirektoratetet synes det er stressende å få kritiske spørsmål.

Aftenposten har avdekket at Utdanningsdirektoratet (Udir) redigerte og diktet opp tillegg i en tale av president John F. Kennedy i en eksamensoppgave. «Adapsjonen nærmer seg etter mitt syn forfalskning av en sentral tekst i politisk historie,» skriver Ingunn Økland, kommentator i Aftenposten.  

Aftenpostens opprulling minner oss om 2014, da Udir inkluderte en propaganda-SMS av den venstreradikale antisionisten Mads Gilbert i eksamensoppgaven. Udir fremstilte Gilbert feilaktig som et «vitne til krigshandlingene», selv om han som lege i all hovedsak oppholdt seg på sykehuset under krigen i 2009. Direktoratet kom også med en falsk påstand om Israels sikkerhetsbarriere i Betlehems-området.  

Noen dager etter eksamen lekket en kilde eksamensbesvarelser til MIFF. Utdanningsdirektoratets bildebruk og tekst virket slik på flere elever at de heller kom med usannheter og fiendtlige politiske uttalelser mot Israel enn å svare på oppgaven.

MIFF skrev en omfattende klage til kunnskapsministeren. Men i stedet for å forholde seg til kritikken, prøvde Utdanningsdirektoratet å presse MIFF til å fjerne MIFFs avsløring av propagandaeksamens virkning. Lignende taktikk velger direktoratet i møtet med Aftenpostens avsløringer – de svarer ikke og skjuler seg bak taushetserklæringer. En journalist fra Morgenbladet fikk beskjed av kommunikasjonsdirektøren i Udir om å slutte å kontakte ansatte i direktoratet fordi det er «stressende for organisasjonen».

Noen uker etter eksamen i 2014 kunne MIFF komme med enda mer oppsiktsvekkende avsløringer: Ingen av de grundige rapportene etter 2009-krigen hadde spor av en slik episode som ble omtalt i Gilberts propaganda-SMS. Direktoratet ga oss aldri gode svar på MIFFs spørsmål. Det ble nok oppfattet som «stressende for organisasjonen».

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart