Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Utdanningsdirektoratet ga Gilberts propaganda-SMS til eksamen

Faksmile av Utdanningsdirektoratets gjengivelse av Mads Gilberts SMS.
Faksmile av Utdanningsdirektoratets gjengivelse av Mads Gilberts SMS.
Usannhet om Israels "Mur" og Mads Gilberts mest bloddryppende SMS fra Gaza under krigen i 2009 er i dag servert av Utdanningsdirektoratet på avsluttende eksamen i norsk hovedmål i videregående skole. Omlag 50.000 elever fikk ikke ett eneste ord som kunne gi israelske perspektiv.

En sjokkert lærer har sendt kopi av dagens eksamensoppgave i norsk hovedmål [se PDF] til MIFF. Alle årets avgangselever som går studiespesialiserende i videregående skole, over 50.000 elever, fikk servert sterk anti-israelsk  propaganda i den første eksamensoppgaven.

Les også: Elever reagerer sterkt på «usmakelig» eksamen | MIFFs avsløring av propagandaeksamen skaper enorm interesse | Les fasitbesvarelsen på eksamen!

Banksys grafitti og Utdanningsdirektoratets feilaktige bildetekst.
Banksys grafitti og Utdanningsdirektoratets feilaktige bildetekst.

I oppgaven blir elevene henvist til bildet av en graffiti-tegning av den britiske gatekunstneren Banksy og en SMS-tekst av den norske legen Mads Gilbert. Med ca 250 ord skal elevene gjøre kort greie for «noen sentrale virkemidler» som er brukt og hva som er «formålet med de to tekstene».

«Denne graffitien er malt på muren som israelske myndigheter har bygd på Vestbredden. Muren er åtte meter høy og omringer blant annet byen Betlehem,» heter det i Utdanningsdirektoratets bildetekst til Banksys illustrasjon.

Utdanningsdirektoratet forteller ikke hvorfor muren er bygd, og heller ikke at sikkerhetsbarrieren i hovedsak er et gjerde. Utdanningsdirektoratet fremstiller saken fullstendig feilaktig når de hevder muren «omringer» Betlehem.

Pedagogene i direktoratet kunne bare tatt en rask titt på kartet over sikkerhetsbarrierens trasé. De kunne for eksempel brukt varianten som organisasjonen B’Tselem har publisert, organisasjonen som er finansiert av sterke Israel-kritiske krefter i Europa og som jobber utelukkende med menneskerettighetene til palestinerne. Kartutsnittet for Betlehem viser at byen ikke er omringet.

En grunnskoleelev med enkel forståelse av kart kan enkelt se at sikkerhetsbarrierens trasé ikke omringer Betlehem. Utdanningsdirektoratets pedagoger kan det ikke.
En grunnskoleelev med enkel forståelse av kart kan enkelt se at sikkerhetsbarrierens trasé ikke omringer Betlehem. Utdanningsdirektoratets pedagoger kan det ikke.

 

Gilberts tekstmelding

Utdanningsdirektoratet gjengir i sin helhet en tekstmelding som Mads Gilbert sendte fra «Gaza, Palestina» kl. 13.50 3. januar 2009.

«De bombet sentrale grønnsaksmarkedet i gaza by for to timer siden. 80 skadde 20 drept.
Alt kom hit til Shifa. Hades!
Vi vasser i død, blod og amputater.
Masse barn. Gravid kvinne.
Jeg har aldri opplevd noe så fryktelig. Nå hører vi tanks.
Fortell videre, send videre, rop det videre alt GJØR NOE! GJØR MER
Vi lever i historieboka nå, alle!»

Utdanningsdirektoratet skriver som en kommentar til SMSen:

«Den norske legen og politikeren Mads Gilbert jobbet for det palestinske helsevesenet gjennom organisasjonen NORWAC da det brøt ut en væpnet konflikt i 2008-2009. Da byen Gaza ble bombet, var Gilbert og kollegaen hans blant de eneste vestlige vitnene til krigshandlingene. Gilbert sendte denne SMS-en til sine kontakter i Norge.»

Direktoratet har også skrevet forklaring til tre av ordene Gilbert bruker:

«Shifa: sykehus i Gaza, Palestina
Hades: dødsriket i gresk mytologi
Amputater (medisinsk uttryk) avrevne kroppsdeler»

I oppgaveteksten ber Utdanningsdirektoratet elevene bruke et presist fagspråk. Hvor presise har de selv vært, når de lyver om at Betlehem er omringet? Hvor presis er SMS-en som de gjengir av Gilbert? At de to norske legene var de eneste vestlige vitner, er en myte som ble skapt under krigen. Blant annet var den italienske journalisten Vittorio Arrigoni i området. To år senere ble han myrdet av en salafist-gruppe på Gaza-stripen.

Det er få kriger som er fulgt av flere vitner utstyrt med kamera enn Gaza-krigen i 2009. Israel nektet innreise for journalister av hensyn til deres sikkerhet. Gjennom smuglertunnelene i Rafah-området var muligheten for å ta seg inn til Gaza-stripen relativt god.

Utdanningsdirektoratet svikter i presisjon også andre ganger. Gilbert og legekollega Erik Fosse tok seg inn på Gaza-stripen fire dager etter at krigen hadde begynt. Krigen begynte 27. desember, legene bestemte seg for å dra 28. desember og krysset over grensen til Gaza 31. desember, ifølge Fritt Ord.

Dermed blir det feil når Utdanningsdirektoratet skriver i eksamensteksten at Gilbert jobbet for det palestinske helsevesenet «da det brøt ut en væpnet konflikt».

Det burde være lett for avgangselevene å påpeke hvilke virkemidler Gilbert gjorde seg bruk av i sin tekst. Han har for vane å overdrive kraftig når han snakker om Gaza. I mange år, både lenge før krigen i 2009, og lenge etter, har situasjonen i området vært «verre enn noen gang». Gilbert reiser rundt i Norge og hevder «hele Gaza ble lagt i grus».

Når Utdanningsdirektoratet gjengir fra Gilbert, uten et eneste ord som kan forklare israelernes versjon, gjør de seg til nyttige idioter for Rødt-politikerens anti-zionistiske kampanje.

I alle kriger, og særlig i kriger mellom regulære militærstyrker og geriljagrupper som skjuler seg i sin egen befolkning, blir dessverre sivile rammet. Da Israel i 2009 slo tilbake mot terroristene på Gaza-stripen, skjedde det med større skånsomhet enn nesten alle andre land ville brukt. Israel fulgte reglene for krigføring “godt over gjennomsnittlig” i forhold til hva som er vanlig ellers i verden. Det er ikke MIFFs konklusjon, men konklusjonen til seniorforsker Cecilie Hellestveit, en av de fremste ekspertene i Norge på krigens folkerett. Hellestveit har begrunnet dette i et foredrag du kan se på MIFFs YouTube-kanal.

Eidsvåg-utvalget fant i 2011 «en tydelig sammenheng mellom økningen i antisemittisme og konflikten mellom Israel og palestinerne i forbindelse med den andre intifadaen». Når Utdanningsdirektoratet bruker en eksamensoppgave, en av de mest vidt distribuerte, til å spre ensidig og feilaktig informasjon om Israel, kan følgene bli svært uheldige.


Skolen er blitt kampanjepreget

Læreren som sendt kopi av eksamensoppgaven til MIFF ber om å få være anonym. Det sier antakeligvis mye om hvordan en avsløring av propagandakampanjen vil bli mottatt i vedkommendes lærerkollegium.

Læreren skriver i en kommentar:

«Jeg er forskrekket, men dessverre ikke overrasket. Det finnes drøssevis av lignende unyanserte og ensidige eksempler i lærebøker i flere fag i videregående skole. I tillegg har jeg kjennskap til at dette også forekommer i flere lærebøker i grunnskolen. Når en i tillegg  vet at elever på ulike nivå ofte blir utsatt for unyansert undervisning, gjesteforedrag, filmer, teateroppsetninger, rollespill osv., osv., mener jeg skolen har blitt kampanjepreget. Elevene blir hjernevasket, ikke direkte til jødehat, men til Israel-hat.»

 

Les også: Elever reagerer sterkt på «usmakelig» eksamenMIFFs avsløring av propagandaeksamen skaper enorm interesseLes fasitbesvarelsen på eksamen!

 

Les andre saker fra miff.no

Det blir anslått at norske styrker har drept mellom to tusen og fire tusen mennesker i Afghanistan fra 2001-2011. Det får forsvinnende liten oppmerksomhet i forhold til alt fokuset på Israels krigføring. (Illustrasjonsfoto: PRT Meymaneh, flickr.com)
Det blir anslått at norske styrker har drept mellom to tusen og fire tusen mennesker i Afghanistan fra 2001-2011. Det får forsvinnende liten oppmerksomhet i forhold til alt fokuset på Israels krigføring. (Illustrasjonsfoto: PRT Meymaneh, flickr.com)

Fullstendig ulik oppmerksomhet på norsk og israelsk krigføring skaper jødehat
Norske myndigheter bruker titalls millioner av kroner på å henge israelske soldater ut som krigsforbrytere. Norske medier følger villig opp med enorm overdekning. På den annen side blir norske soldaters krigsinnsats møtt med øredøvende stillhet. På ti år kan norske styrker ha drept flere afghanere enn antall palestinere drept av israelske soldater under den første og andre intifadaen til sammen!

 

Det har aldri eksistert noe Palestina, men palestinerne kan få en egen stat når de aksepterer at naboene skal få beholde sin. (Illustrasjonsfoto: looking4poetry, flickr.com)
Det har aldri eksistert noe Palestina, men palestinerne kan få en egen stat når de aksepterer at naboene skal få beholde sin. (Illustrasjonsfoto: looking4poetry, flickr.com)

Åpent brev til venner av palestinerne
Palestinerne har det heldigvis ikke like ille som noen vil ha det til, og er nærmere nasjonal selvråderett enn noen gang tidligere. Som deres venn er det særlig én ting du kan gjøre for å hjelpe!

 

Argumentene på denne siden kan du laste ned som et A4-dokument, skrive ut og dele med andre. Du kan selvsagt også dele lenken på e-post og sosiale medier! (Foto: Johnk85, flickr.com)
Det har flyktet flere jøder bare fra arabiske land (over 900.000) enn arabere (palestinere) fra Israel.(Foto: Johnk85, flickr.com)

Israels argumenter som du ellers ikke får høre
Mange av Israels beste argumenter kommer svært sjelden fram i norske medier. Klikk deg inn her for å lese disse i kortform, med lenker til videre dokumentasjon.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart