Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap). (Skjermdump fra Stortinget TV)

Norge fordømmer Abbas sin «trivialisering av Holocaust»

- Norge forblir sterkt forpliktet til å bekjempe antisemittisme, uttaler Utenriksdepartementet på X.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Mahmoud Abbas kom i august med uttalelser som kunne tolkes som et forsvar for Hitlers jødeutryddelse. PA-presidenten serverte en serie historieforfalskninger og hevdet at det ikke var antisemittisme som førte til Holocaust, men at «jødene hadde drevet med utlån av penger».

Memri publiserte utdrag av talen i engelsk oversettelse 6. september. Neste dag skrev MIFF til utenriksminister Anniken Huitfeldt og Utenriksdepartementet via X (tidligere Twitter): «Hør på dette. Dette er diktatoren, som forsvarer Hitler og fremstiller USA som en fiende, som Norge finansierer.»

MIFF publiserte også en artikkel samme dag, og gjenga sterke internasjonale reaksjoner.

Frem til i dag hadde ikke MIFF registrert noen reaksjon fra norske myndigheter, og vi kan fortsatt ikke finne noen spor av at noen store norske medier har skrevet om saken.

Men Utenriksdepartementet reagerte faktisk med fordømmelse allerede 8. september.

«Norge fordømmer ethvert forsøk på å forvrenge eller trivialisere Holocaust, inkludert de nylige uttalelsene fra den palestinske president Mahmoud Abbas. Norge forblir sterkt forpliktet til å bekjempe antisemittisme,» skrev UD på X.

Denne uken er utenriksminister Anniken Huitfeldt i Israel og palestinske selvstyremyndigheter. Der får hun god anledning til å følge opp bekjempelse av antisemittisme når hun har møter med palestinske ledere.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart