Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Norge ble til slutt med på erklæring mot antisemittisme

Utenriksminister Espen Barth Eide (t.v.) i samtale med Ronen Bahar, styreleder i Det Mosaiske Trossamfund i Oslo. (Foto: Utenriksdepartementet)
- Vi kan aldri tolerere at jøder i Norge skal føle seg utrygge, sier Espen Barth Eide.

Mandag 6. november publiserte USAs utenriksdepartement en erklæring undertegnet av 32 representanter for land og organisasjoner, personer som har ansvar for bekjempelse av antisemittisme. Danmark og Sverige er representert, det er også EU.

Mandag ettermiddag rykket en israelsk diplomat ut med kritikk av Norge, og hevdet at Norges representant hadde sagt nei til å undertegne erklæringen. Tirsdag morgen rapporterte MIFF om dette, og kontaktet Utenriksdepartementet for å få en kommentar.

Tirsdag ettermiddag kom svaret fra Tuva Bogsnes, kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet.

– Norge har sluttet seg til en fellesuttalelse om antisemittisme, underskrevet av spesialutsendinger fra en rekke land, skrev Bogsnes. Da hadde Utenriksdepartementet varslet dette på X ti minutter tidligere. Bogsnes svarte ikke på hvorfor UD først hadde sagt nei, og hun bekreftet eller avkreftet ikke dette. Norge er fortsatt ikke lagt til på amerikanernes versjon av uttalelsen publisert mandag.

Tirsdag møtte utenriksminister Espen Barth Eide representanter for den jødiske menigheten i Oslo.

– Det er ingen tvil om at det er behov for økt innsats mot antisemittisme nå. Jøder i Norge opplever at de står alene og at det ikke er legitimt å sørge på grunn av krisen i Midtøsten. Vi har alle et ansvar for å bekjempe fordommer og rasisme. Vi kan aldri tolerere at jøder i Norge skal føle seg utrygge, sier  Barth Eide på regjeringen.no.

I forrige uke fikk utenriksministeren kritikk fra den store anti-rasistiske organisasjonen i USA, Anti-Defamation Leage (ADL).

– Norges utenriksminister må be om unnskyldning for å skylde norsk antisemittisme på israelsk handlinger. (…) Årsaken til antisemittisme er antisemitter. Handlingene til Israel er bare en unnskyldning for dere hat, ikke dets kilde, skrev ADL på X. Å skape falske bilder av Israel er i seg selv uakseptabelt, men regjeringen må også forstå at de med det bidrar til å skape et klima som setter norske jøder i fare, skrev MIFF.

I går uttalte utenriksministeren: «Regjeringen vil gjøre det den kan for at krisen i Midtøsten ikke skal øke motsetningene i Norge, og at den spente situasjonen ikke skal redusere tryggheten verken til våre jøder eller til andre innbyggere i Norge. Utsatte grupper skal få beskyttelse når det er nødvendig, og vi må bidra til et debattklima som er saklig og ikke nører opp under motsetninger.»

– Godt besøk i synagogen i Oslo i dag. Vi tar vårt ansvar for å bekjempe antisemittisme og beskytte vårt jødiske samfunn i Norge veldig alvorlig. De skal føle seg trygge her, skrev Barth Eide selv på X.

Espen Barth Eide deltok også tirsdag på en markering for gislene som Hamas holder fanget, arrangert av en gruppe norske jøder på Egertorget.

Etter at Utenriksdepartementet varslet sin tilslutning til uttalelsen, takket den israelske diplomaten Emmanuel Nahshon Norge på X.

– Det var synd at dere var de siste til å underskrive og at det tok en tøff offentlig kampanje for å få dere til å bli med på en enkel og menneskelig erklæring som dere skulle ha undertegnet uten noen nøling. Uansett – bedre sent enn aldri, skrev Nahshon.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart