Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

MDG-lederen kan ikke navnet på noen «demokratiske fredsbevegelser i Palestina»

Arild Hermstad, leder i MDG. (Foto: MDG)
Arild Hermstad, partileder i Miljøpartiet De Grønne (MDG), etterlyste sanksjoner mot «topper i Israel og Hamas» i november.

– Vi ønsker å sanksjonere mot ledende figurer i Hamas, IDF og den israelske regjeringen, de menneskene som står bak drap på sivile, sa Hermstad til VG 24. november. Han klarer tydeligvis ikke å se forskjell på at islamistiske terrorister slakter ned sivile og at et demokratisk land forsvarer seg mot de islamistiske terroristenes bestialitet.

«Hermstad mener at Norge må jobbe for å få fredsbevarende FN-styrker på plass i Gaza, som en start på å deeskalere konflikten,» skrev VG.

Etter Den andre Libanon-krigen i 2006 skulle FN-styrker sikre freden. Til tross for nærvær av UNIFIL-styrken har Hizbollah bygget seg opp til en militær styrke som langt overgår Hamas, og Hizbollah har vært i en lavintensitetskonflikt med Israel helt siden 7. oktober (og i mange andre korte perioder mellom 2006 og 2023). Hermstads løsning har altså blitt prøvd, men feilet.

Til slutt sier Hermstad til VG: «Løsningen på denne konflikten ligger i demokratiske fredsbevegelser i Israel og Palestina. Disse kreftene finnes fortsatt. De trenger vår støtte og anerkjennelse.»

Allerede 25. november tok MIFF kontakt med Arild Hermstads pressekontakt Ida De Rosa. Vårt spørsmål var enkelt: Hva heter disse demokratiske fredsbevegelsene i Palestina?

Det kom aldri noe svar.

7. desember purret vi, og ble da henvist til kommunikasjonssjef Nils Mørk.

MIFF stilte MDGs kommunikasjonssjef det samme spørsmålet:

Spørsmål til Arild Hermestad. Han sier til VG: «Løsningen på denne konflikten ligger i demokratiske fredsbevegelser i Israel og Palestina. Disse kreftene finnes fortsatt. De trenger vår støtte og anerkjennelse.» Hva heter disse demokratiske fredsbevegelsene i Palestina?

Ikke noe svar.

13. desember purret vi igjen. Har du mottatt mitt spørsmål?

«Hei, tar gjerne en prat i dag?» svarte Nils Mørk.

MIFF skrev: Trenger bare navn på noen av de demokratiske fredsbevegelsene i Palestina.

Vi holder ikke pusten til vi får et svar. (Men hvis det skulle komme, vil vi selvsagt oppdatere saken.)

Helt siden 2016 har MIFF hatt en offentlig etterlysning: «Vi er på jakt etter navn på palestinske politikere, samfunnsledere, journalister, partier etc. som offentlig har tatt til orde med anerkjennelse av Israel som et nasjonalt hjemland for det jødiske folk.»

Ingen har kommet med noen forslag. De ytterst få palestinerne som har kommet med slike uttalelser, blir forfulgt og undertrykt av palestinske selvstyremyndigheter og har ikke noen følgerskare.

I en palestinsk meningsmåling sier 98 prosent av palestinerne at de føler seg mer stolte av å være palestinere etter massakren 7. oktober. Blant palestinere på Vestbredden sier rundt 68 prosent av de spurte at de gir stor støtte til massakren, mens 15 prosent støtter den til en viss grad.

Oppdatering onsdag kl. 13.05

Da vi sendte lenke til denne artikkelen til MDG, kom svaret: «Dette er jo bare tull.»

MIFF svarte: «Så snart dere har sendt oss navnene på de demokratiske fredsbevegelsene i Palestina, skal vi endre overskriften og artikkelen.»


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.
Kategorier

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart