Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Mads Gilbert: Jeg støtter «de modige» Hamas-soldatene

Når Mads Gilbert gjør V-tegn, handler det ikke om fred, men å beseire Israel. (Skjermdump fra Facebook)
På oppdrag for Universitetssykehuset Nord-Norge har Mads Gilbert dratt til Sør-Afrika til å fyre opp støtten for terrororganisasjonen Hamas. Tenker du det er riktig bruk av dine skattepenger?

Etter at Hamas massakrerte over 1200 mennesker i Israel 7. oktober, skadet tusenvis og tok 250 gisler, har norske medier nok en gang gjort seg til mikrofonstativ for Mads Gilbert. Mads Gilbert og Erik Fosse rykker inn for å hjelpe Hamas, skrev MIFF 13. oktober. Tre dager senere ble Mads Gilbert kritisert i et leserinnlegg i Aftenposten for sin relativisering av Hamas sine grufulle handlinger.

Men Mads Gilbert relativiserer ikke bare Hamas sine grufulle handlinger, han støtter dem. Det kom tydelig fram 20. november da han talte i Sør-Afrika.

Fra første stund gjorde Mads Gilbert klart hva som er sitt mål: Seier over Israel. «Ingen fred uten rettferdighet. Og ingen seier uten å gjenvinne Palestina og ha Palestina som et fritt land for alle palestinerne.»

Dette er det samme målet som Iran, Hamas og Fatah: Den jødiske staten utslettet.

Mads Gilbert fortsatte: «Den israelske regjeringen og den israelske hæren er feiginger. Feiginger. Feiginger. Når de sitter i sin F-16 jagerbomber, eller sitter i sitt kontrollrom i Tel Aviv og spiller videospill med sine droner og dreper og dreper, er de kanskje modige, men når de møter virkeligheten er de ikke modige [«they are chickens»]. Og det var det som skjedde da den palestinske motstanden brøt ut av Gaza og angrep okkupanten på deres egen jord. De flyktet alle. Fordi de kunne ikke møte ansikt til ansikt en virkelig kamp mellom soldater, de klarer bare en fjernstyrt krig, i en stridsvogn, i et kampfly, i et dronekontrollrom, på avstand. Men den palestinske motstanden, som jeg støtter, er modige, og de møter fienden på bakken mann til mann og [avslutter setningen med noen ord som er vanskelig å oppfatte].»

Fakta er at nesten alle Hamas-terroristene som ble værende på israelsk jord 7. oktober (og som ikke flyktet tilbake til Gaza etter at de var ferdige med sine bestialske drap og voldtekter), ble drept i mann til mann kamp med israelske soldater og sikkerhetsvakter.

Etter en slik innledning, gikk Mads Gilbert videre med å smigre sitt publikum. Det store flertallet av kvinner i salen sitter med hijab. Det tar ikke lang tid før Gilbert balanserer på kanten av klassiske antisemittiske stereotypier: Jødenes kontroll over penger og media.

Gilbert: «Det er så lett å føle seg hjelpeløs i disse dager, og tenke at jeg er alene. Jeg kan ikke gjøre noe med denne ondskapen. Jeg kan ikke gjøre noe med den massive kontrollen de har over penger og medier, over maktene. Men de er veldig skremt [«shit scared»] av oss, fordi de vet at vi er flertallet.»

I en årrekke har MIFF påvist at Mads Gilbert ofte mister kontakt med virkeligheten. Det har han også vist de siste to månedene. «Dette er en villskap og råskap som jeg ikke kan huske har skjedd tidligere. Jeg tror faktisk dette er verre enn Stalingrad,» sa han i november. La oss håpe overlegen ikke regner ut medisiner med like dårlig matematisk innsikt som han har når det gjelder dødstall. I Stalingrad ble over 1 million mennesker drept i løpet av fem måneder. I Sør-Afrika omtalte Gilbert de israelske forsvarsstyrkene som «den mest brutale hæren» i verden.

Gilbert beveger seg litt rundt og ned fra scenen: «Er det greit at jeg går litt rundt her nede, dere kan se meg? En høy, blond, nordmann med blå øyne, fylt med kolonialistisk søppel i mitt hode. Jeg prøver å avkolonisere min tankegang, og det har tatt noen år, og jeg jobber selv med avkolonisering av meg selv. Flere burde gjøre det i det globale nord.»

Gilbert er ikke mer avkolonisert i sin tankegang at han kort tid senere oppmuntrer publikum til å «skremme regjeringen» til å gjøre det rette. «Jeg hørte fra de andre talerne at også dere har en regjering som bøyer seg for alliansen mellom sionistene og USA.»

Gilbert fortsetter med å fortelle at han har dratt til Sør-Afrika på oppdrag av Universitetssykehuset Nord-Norge. «Jeg er faktisk sendt på dette oppdraget av mitt sykehus. Det er et offentlig sykehus, og jeg er ansvarlig for solidarisk medisin i det globale sør. Så jeg er på oppdrag her i Sør-Afrika.»

Gilbert, som nettopp har omtalt Hamas-terroristene som massakrerte 7. oktober som modige, passer på å få fram at han også støtter andre palestinske terrorister: «Jeg støtter ikke Hamas, eller Jihad, eller Fatah, eller PA [palestinske selvstyremyndigheter]. Jeg, sammen med den norske solidaritetsbevegelsen, støtter det palestinske folket og deres rett til å bekjempe okkupasjonen med våpen.»

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart