Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

For tre måneder siden takket han Iran for deres bidrag til å skape fred

Espen Barth Eide i møte med Irans utenriksminister Hossein Amirabdollahian. (Foto: Irans UD på Twitter)
Mens tre hundre iranske droner og raketter var på vei mot Israel, formante utenriksminister Espen Barth Eide «alle parter til å vise maksimal tilbakeholdenhet».

I januar 2011 opplyste daværende Hamas-leder Khaled Mashaal til TV2 at han hadde hatt «en del telefonsamtaler» med Norges daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre. Da Støre ble konfrontert med dette, prøvde han først å holde det hemmelig, men da han ble presset til å si sannheten prøvde han å få TV2 til å gjøre opptaket på ny.

Etter Støres samtaler med Mashaal (som Støre hevdet fant sted bare i 2007), har Hamas i en serie omganger angrepet den jødiske staten med titusenvis av raketter og påført sivilbefolkningen på Gaza-stripen enorme lidelser. Dialogen med den islamistiske terrororganisasjonen forhindret ikke den bestialske massakren 7. oktober – hvor 1200 israelere ble drept, tusenvis skadet og over 250 tatt som gisler.

Etter 7. oktober har norske forsøk på dialog igjen slått feil. I november snakket statsminister Jonas Gahr Støre med Irans president Ebrahim Raisi. Støre ser ut til å være blind for at det er Iran som har trappet opp denne konflikten, og Iran er innstilt på videre opptrapping, skrev MIFF den gang.

I januar var det utenriksminister Espen Barth Eides tur. Smilende stilte han opp og ga håndtrykk til Irans utenriksminister Hossein Amirabdollahian. Mest surrealistisk var referatet som kom på nettsiden til Irans utenriksdepartement, hvor det ble opplyst at den norske utenriksministeren takket Iran for deres «tiltak for å skape fred i regionen».

Du leste riktig. Barth Eide tar tydeligvis ikke inn over seg at Iran kjemper for Israels utslettelse, og at det er deres betingelse for «fred», kommenterte MIFF den gang.

Verken Støres eller Barth Eides dialog ser ut til å ha hjulpet. Natt til 14. april angrep Iran med over tre hundre droner og raketter.

– Jeg fordømmer de ulovlige og farlige iranske angrepene som er i gang mot Israel. Dette vil ytterligere forverre en allerede ekstrem urolig situasjon. Vi må forhindre videre opptrapping av volden i Midtøsten. Jeg ber alle parter vise maksimum tilbakeholdenhet, skrev Barth Eide på X i natt.

Israel er under angrep fra Iran, Irak, Jemen, Syria, Libanon, Vestbredden og Gaza. Regimet i Teheran er støttespillere til de aller fleste av terrororganisasjonene som deltar i krigen mot den jødiske staten. Da oppleves det av israelerne som et angrep også fra Oslo når man blir formant til å vise tilbakeholdenhet. Barth Eide må slutte med å takke Iran, og begynne å fordømme ayatollah-regimet og gi en klar støtte til Israels rett til selvforsvar.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart