Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Dette er en belønning av terrorisme fra regjeringen

Frp-leder Sylvi Listhaug reagerer kraftig på regjeringens anerkjennelse. (Foto: Stortinget)
Flere norske politikere reagerer på anerkjennelsen av «Palestina».

Den norske regjeringen kunngjorde onsdag 22. mai at de anerkjenner «Palestina». Anerkjennelsen har ført til kraftige israelske reaksjoner.

Blant annet har de tilbakekalt alle sine diplomater fra Norge.

Også mange norske politikere reagerer på regjeringens anerkjennelse.

– Med denne symbolske handlingen, som ikke har noen reell betydning, har regjeringen totalt utspilt Norges rolle som potensiell fredsmegler i denne konflikten, sier Sylvi Listhaug, leder av Fremskrittspartiet, til Dagbladet.

Hun omtaler anerkjennelsen som en symbolsk handling «som skal tilfredsstille Palestinakomiteen og andre ytterliggående aktivister på norsk venstreside».

– Regjeringen vil anerkjenne en stat som i realiteten er et diktatur, splittet mellom en korrupt og inkompetent politisk ledelse, under Mahmoud Abbas på Vestbredden. Gaza er fortsatt styrt som et religiøst diktatur av terrororganisasjonen Hamas som har som mål å utslette staten Israel. Det er dette som er rammene rundt den staten som den norske regjeringen ønsker å anerkjenne, sier hun.

Også Kristelig Folkeparti reagerer på regjeringens anerkjennelse.

– KrF ønsker å anerkjenne Palestina når en fredsløsning mellom begge parter er på plass, men en anerkjennelse av Palestina i dag setter tvert om fredsarbeidet tilbake, sier partiets utenrikspolitiske talsperson Dag-Inge Ulstein.

Han kaller anerkjennelsen symbolpolitikken og frykter konsekvensene.

– I verste fall kan det parkere alt som ligner på en fredsprosess, sier han.

Heller ikke Høyre støtter en norsk anerkjennelse av «Palestina» nå.

– Høyre støtter en tostatsløsning og en anerkjennelse av Palestina. Dette målet har ligget fast for vekslende norske regjeringer i flere tiår. Som Høyre har gitt uttrykk for flere ganger, må en slik anerkjennelse skje på det tidspunktet den best kan bidra til en politisk løsning på Israel/Palestina-konflikten. Det uttrykte også et bredt flertall i Stortinget i november i fjor, sier leder av Stortingets utenrikskomité, Ine Eriksen Søreide, og Høyre-leder Erna Solberg.

Høyres Ingjerd Schou, som er leder for Israels venner på Stortinget, uttaler seg noe mer kritisk enn sine partikollegaer.

– Det vil være å honorere terrorisme og belønne Hamas. En stat forutsetter fravær av krig, aksepterte grenser og et styresett med parlament og regjering. Jeg er ikke mot tostatsløsning, men verken forutsetningene eller tiden for det er nå, sier Schou til Dagbladet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart