Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Nok en gang sviktet regjeringen Israel, mens alle våre nærmeste allierte klarte å gjøre det riktige

Utenriksminister Espen Barth Eide og statsminister Jonas Gahr Støre. (Foto: Pontus Hook, flickr)
Norge stemte ikke for et krav om løslatelse av gisler og en fordømmelse av misbruk av sykehus.

Fra 27. mai arrangerte Verdens helseorganisasjon sitt årlige møte hvor alle medlemsorganisasjonene deltar – World Health Assembly.

29. mai behandlet forsamlingen et tekstforslag fra Israel med følgende ordlyd: «Oppfordrer til umiddelbar og betingelsesløs løslatelse av alle gisler som holdes i Gaza, inkludert barn, kvinner og eldre personer, og fordømmer væpnede gruppers bruk av helsefasiliteter, inkludert sykehus og ambulanser, som setter sivilbefolkningen i fare.»

50 medlemsland stemte for denne ordlyden. Blant landene som stemte for var Sverige, Danmark, Finland, Island, Storbritannia, Tyskland, USA, Ukraina – alle landene som den norske regjeringen ellers sier de setter så stor pris på å være på lag med. Til og med Spania stemte ja, et av landene som Norge stod sammen med da fantasistaten «Palestina» ble anerkjent i mai.

Men Norge avstod fra å stemme for ordlyden. Da kom vi i selskap med land som Belarus og Kazahkhstan.  

Heldigvis kunne ikke Norges skammelige stemmegivning ødelegge for vedtaket. Det israelske forslaget fikk støtte fra 50 land, 44 land sa nei (slike som Kina, Russland og arabiske land), 31 avstod, 52 var ikke til stede og 17 var ikke stemmeberettiget (suspended).

– Jeg kan virkelig ikke forstå hvordan Norge kunne la være å støtte kravet om betingelsesløs løslatelse av gislene, skriver Avi Nir-Feldklein på X. I mai ble den israelske ambassadøren i Norge hjemkalt til Israel for konsultasjon.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart