Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Innbyggerne i Jenin frykter at PA vil misbruke internasjonal bistand

Væpnet og maskerte palestinere i byen Jenin. De siste ukene har det vært delvis lovløse tilstander i gatene. (Foto: Flash90)
Den palestinske myndigheten (PA) har anslått at det trengs nesten 160 millioner kroner til Jenin, men har allerede mottatt over 450 millioner NOK og mer penger er på vei – havner millionene i feil lommer?

MIFF har lenge skrevet om at de palestinske selvstyremyndighetene (PA), som Norge pumper milliarder av skattekroner inn i, har mistet kontrollen i flere av sine byer i Judea og Samaria – spesielt byen Jenin, der terrorgrupper truer Israels sikkerhet.

Til tross for sine forpliktelser i Oslo-avtalen, har ikke PA vist vilje eller evne til å stoppe terrorgruppene i deres selvstyreområder. Derfor har det israelske forsvaret (IDF) i en lang periode gjennomført daglige antiterroroperasjoner for å beskytte sin befolkning mot terror. En ny IDF-rapport viser blant annet at minst 52 israelere i juni 2022-juni 2023 måtte bøte med livet for palestinsk terror – minst 15 av de israelske terrorofrene ble drept av terrorister fra Jenin. MIFF har samlet hovedpunktene fra IDF-rapporten her. (lenke til miff.dk)

For å stoppe den økende terrortrusselen mot Israel, gjennomførte IDF for flere dager siden den største antiterroroperasjonen i Jenin på mer enn 20 år. Allerede på et tidlig stadium kunne MIFF fortelle at alle de drepte i Jenin var væpnede terroristmedlemmer – dette bekreftes av IDF og åpne palestinske kilder.

Likevel har danske, norske og internasjonale medier hatt det travelt med å helle mer bensin på terrorilden mot Israel, med påstander om at de fleste var sivile.

Vil PA misbruke internasjonal bistand øremerket Jenin? Det er ikke noe nytt at PA misbruker internasjonal bistand (inkludert norsk bistand) i deres terrorkrig mot Israel – se eksempler her. Nå frykter innbyggerne i Jenin at PA også vil misbruke internasjonal bistand øremerket for å hjelpe byen, skriver Times of Israel.

Flere arabiske land har allerede lovet flere millioner dollar for å gjenoppbygge veier og bygninger som ble ødelagt under antiterroraksjonen. Emiratene har lovet $15 millioner (tilsvarer over 150 millioner kroner), Algerie har lovet $30 millioner (tilsvarer over 300 millioner kroner), Qatar og andre land forventes også å gi penger, i tillegg har privatpersoner også samlet inn penger .

PA har satt ned en ministerkomité for å vurdere skadene i Jenin. Utvalget har kommet til at det er behov for rundt 15,5 millioner dollar (tilsvarer nesten 160 millioner kroner).

Det vil si at PA allerede har mottatt over 450 millioner kroner og mer penger er underveis. Hva vil PA gjøre med de mange ekstra millionene, spør flere innbyggere i Jenin. Flere innbyggere frykter at pengene vil havne på samme sted som «mange andre prosjekter PA har fremmet i flere tiår», skriver Times of Israel.

Jenin-aktivisten Mona al-Rimawi (21), tvitret: – Kostnaden for å gjenoppbygge Jenin er 15 millioner dollar. PA har allerede mottatt 45 millioner dollar fra Emiratene og Algerie. I tillegg kommer private donasjoner og løfte om penger fra Qatar. Som innbygger i Jenin har jeg rett til å vite hvordan PA bruker pengene, ønsker PA de ekstra pengene for å betale lønn til sine ansatte – hva er planen?

En annen aktivist uttaler at «PAs rykte er ikke plettfritt når det kommer til bruk av offentlige midler og alle vet det. Det bør opprettes en åpenhetskomité med innbyggere i Jenin, slik at vi kan overvåke hvor mye penger som kommer inn og unngå korrupsjon.»

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart