Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Kong Herodes

I året 37 f. Kr. erobret kong Herodes Jerusalem.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Herodes var barnebarn av edomitter som omvendte seg til jødedommen. Hans far, Antipater, var sterkt pro-romersk, og Herodes arvet denne holdningen. I 40 f. Kr. overtalte han det romerske senatet til å utnevne ham som konge av Judea. Han erobret Judea og styrte det i 32 år. Hans styre var karakterisert av lojalitet mot Roma, konflikter med det jødiske presteskapet og massemord på virkelige og innbilte fiender. Blant ofrene var hans kone, Mariamme, og hennes to sønner, bror, mor og bestefar.

For å få uttrykk for sine ambisjoner om å være en stor leder, gikk han i gang med overdådige byggeprosjekter. Blant dem var havnen i Cæsarea og templet i Jerusalem, som han gjorde langt mer overdådig enn det var i utgangspunktet.

Han brakte, tross alt, velstand og stabilitet til Judea to generasjoner før hans etterfølgere oppgav den pro-romerske politikken, med de katastrofale følgene det fikk.

 

Fritt etter en artikkel av Amotz Asa-El

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart