Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

– Møter med Hizbollah er «normalt»

- Møter med Hizbollah er en del av vår normale virksomhet i Libanon, skriver ambassadør Aud Lise Norheim i Beirut til Miff.no.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Tirsdag 4. november meldte den israelske avisen Ha’aretz om et møte mellom Hizbollahs «utenriksminister» Nawaf Musawi og den norske ambassadøren i Libanon. Ambassadør Aud Lise Norheim bekrefter at møtet fant sted.

– Ambassaden har gjennom mange år hatt kontakt med Hizballah, og gårsdagens møte representerer således ikke noe nytt, men er en del av vår normale virksomhet i landet. Hizballah er en helt sentral aktør i libanesisk politikk, og kontakten med organisasjonen er i tråd med norsk politikk om å «snakke med alle». Det bør også legges til at også andre ambassader og FN i Libanon har kontakt med Hizballah, skriver Norheim.

Presenterte krav på Nord-Israel
Norges dialog med Musawi forhindret ham ikke i å presentere territorielle krav mot Israel like etter møtet. Hizbollahs toppsjef for internasjonale forbindelser hevdet «den zionistiske terrororganisasjonen flyttet grensen fra 1920 til 1923, og Libanon mistet syv landsbyer og 20 gårder».

– Man må være forsiktig før man flytter grensen til den blå linje, for da mister Libanon millioner av kvadratmeter, sa Nawaf Musawi.

I år 2000 trakk Israel seg tilbake til den blå linje, som er grensetraséen som FN har anerkjent som den internasjonale grensen mellom Israel og Libanon.

 

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart