Trekker seg ut fra Beit Hanoun

Søndag kveld startet israelske styrker tilbaketrekningen på den nordlige Gaza-stripen. Palestinsk politi vil nå overta sikkerhetskontrollen i byen Beit Hanoun, etter at PA nådde frem til en våpenhvile med de palestinske terrororganisasjonene i helgen.
På bakgrunnen av erfaringene fra Beit Hanoun signaliserer israelske myndigheter at en tilbaketrekning fra Betlehem kan komme ganske snart, dersom PA viser at de vil bekjempe terror for alvor. Ha’aretz skriver at samtalene om Betlehem kan begynne allerede mandag.
Til Jerusalem Post sier bosetterne på Gaza-stripen at de frykter for sine liv, etter at IDF har åpnet opp for palestinsk trafikk på enkelte nye veier. Bosetternes talsmann tror våpenhvilen bare vil gi terrororganisasjonene anledning til å omgruppere og bygge opp våpenarsenalet.
I følge avtalen mellom Israel og PA, kommer israelske sikkerhetsmyndigheter til å utlevere etterretning om planlagte terrorangrep til palestinsk politi. Dette vil gjøre dem i stand til å rykke ut og arrestere terroristene.
Mandag morgen har startet relativt rolig i de palestinske områdene. Søndag kveld ble en israeler lettere skadd i skyting.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart