Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

En religiøs konflikt

– Valgseieren til Hamas bør få Israels ledere til å innse hva de har ignorert til i dag – den arabisk-israelske konflikt er i bunn og grunn en religiøs konflikt, skriver rabbi Berel Wein i Jerusalem Post. Han er ellers "skribent, historiker og foredragsholder". Helt siden 1897 har de zionistiske lederne, som i all hovedsak har vært sekulære, forventet at araberne også lærer å sette religionen til side når man skal bygge bro over forskjellene, påpeker Wein. – Men med dette undervurderer man styrken og fastheten i Islam, hevder han. – Selve eksistensen til en jødisk stat, samme hvilke grenser den har, vil være en fornærmelse mot Islam, selv om staten var fullstendig avvæpnet og ledet av Yossi Beilin, mener Wein. [Beilin er leder av venstrepartiet Meretz, og et eksempel på en israeler som er villig til å gå veldig langt i kompromisser med palestinerne.] – Man kan forhandle om landområder, vannrettigheter, flyktninger og erstatninger med mer, men man kan ikke forhandle eller lage kompromiss om tro og dogmer, skriver Wein. Han oppfordrer avslutningsvis statsministerkandidatene til å vise mer interesse for jødedommen, og hevder det kan få dem til å forstå kjernen i Midtøsten-konflikten bedre. – Gjennom å forstå oss selv bedre, vil vi ha mer nøyaktig bilde av våre fiender, skriver Wein. "Å forstå problemet, er halve løsningen."


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart