Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Vi er klar til å gjøre kompromiss

Selv om Kadima blir det største partiet i Knesset, er ikke fungerende statsminister Ehud Olmert helt fornøyd med valgutfallet, skriver Yedioth Aharonoth. – Dette er en stor seier for dem som plasserte tilbaketrekningen fremfor folket, fremfor dem som søkte å se på valget som en fornektelse av tilbaketrekningen. Jeg er fornøyd med resultatet, selv om vi kunne ha fått flere [stemmer], sa Olmert på partiets valgvake. – Jeg er stolt av at partiet skapt av Ariel Sharon lyktes med å vise seg som et ekte sentrumsparti, som det israelske folket søker etter, uttrykte han. Den lave valgdeltakelsen på 63,2 prosent, har i følge ekspertene kommet de små partiene til gode. Delvis skylder partiet på dette, når de skal forklare Kadimas resultat. – Vi gjorde vårt beste. Noen ganger var det ikke enkelt. De vanskelige resultatene er et resultat av en lav valgdeltakelse. Den israelske befolkningen bestemte utvetydig klart i dag, at de ønsker en ny regjering, uttalte en talsmann etter å ha mottatt valgdagsmålingene. Åpner for endringer Partileder Olmert henvendte seg også til PA-formann Mahmoud Abbas i sin tale natt til onsdag, og ba ham om å ta del i forhandlinger rundt Israels endelige grenser. Men dersom ikke palestinerne vil være med å forme sin egen fremtid, vil Israel gjøre ensidige tiltak, forsikret han. – Vi er klare til å kompromisse, til å gi bort deler av vårt elskede land Israel og evakuere, under stor smerte, jøder som lever der, for å kunne skape forhold som vil gjøre det mulig å oppfylle din [Abbas’] drøm og leve side om side med oss, gjorde Olmert klart. – Om palestinerne er smarte nok til å handle, vil vi i nærmeste fremtid sitte sammen ved forhandlingsbordet for å skape en ny fremtid. Om de ikke vil, må Israel ta sin skjebne i egne hender. Det er tid for å handle, la han til.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart