Iran har anriket uran

– Iran har anriket uran, sa Irans tidligere president Hashemi Rafsanjani til et kuwaitisk nyhetsbyrå tirsdag. – Iran har operativt 164 sentrifuger. Vi har tilført (uranium) gass og har oppnådd industriell produksjon, skal Rafsanjani ha sagt. Anriket uran på et lavt nivå skaper brennstoff for en atomreaktor. På et høyere nivå kan det bli brukt til å produsere materialer for en atombombe. Det kreves et stort antall sentrifuger for å skape nok anriket uran til begge bruksformål. – Dersom Iran fortsetter å utvikle atomvåpen, vil en militær aksjon være uunngåelig. Den vil finne sted i 2007, sier amerikanske og israelske spesialister til Yedioth Aharonoth.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart