Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel har rett til å forsvare seg selv

De israelske forsvarsstyrkene (IDF) har uttrykt sorg over den palestinske småjenta som ble drept under et israelsk artilleriangrep mot Kassam-terroristene nord på Gaza-stripen tirsdag. Israel rett til å forsvare seg selv, understreker en militær kilde ved IDFs Sørkommando til Yedioth Aharonoth. De siste månedene er det skutt hundrevis av raketter mot sivile israelske tettsteder fra området som Israel trakk seg tilbake fra høsten 2005. Tirsdag ble en 12 år gammel palestinsk jente drept og 13 andre familiemedlemmer skadet da en artillerigranat traff hjemmet deres i Beit Lahiya. IDF vil likevel fortsette aksjonene mot Kassam-terroristene som de trappet opp fredag i forrige uke. – Da vi forlot Gaza-stripen la vi først vi noen restriksjoner på oss selv. Men vår tålmodighet løp ut og vi kan ikke lenger forbli passive. Vi hadde ingen intensjon om å treffe jenta og hennes familie og vi er lei for det, men ikke for operasjonen i seg selv, sier militærkilden. IDFs artilleri- og rakettangrep mot militante palestinere på Gaza-stripen har allerede begynt å gi resultater. "Terroristene avfyrer færre raketter, og noen Kassam-raketter lander på Gaza-stripen eller på sjøen." Samtidig gjør offiseren det klart, at sivile palestinere som bor i nærheten av hyppige utskytningsbaser for Kassam-raketter, har fått beskjed om at de er i fare for å bli rammet av israelske motangrep. – Vi har forklart en rekke ganger at de må forlate området og også delt ut flygeblader på arabisk. Ansvaret ligger på de sivile selv. Hvilket land i verden ville vel forholdt seg rolig om de ble beskutt [av raketter]?, sier en annen kilde fra hæren.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart