Bistand til palestinerne vil øke

USAs ambassadør i Israel, Richard Jones, hevder hjemlandet kommer til å øke den humanitære bistanden til det palestinske folket, på grunn av deres økende behov for økonomisk støtte. Den amerikanske regjeringen føler seg forpliktet på president George W. Bush’ visjon om en tostats-løsning på den israelsk-palestinske konflikt, sier han. I følge ambassadøren kommer den grunnleggende humanitære bistanden, og ellers bistandsmidler til helse, mat og utdanningsformål, til å øke med til sammen 57 prosent. I så fall vil det tilsvare rundt 1,58 milliarder kroner på årsbasis. Amerikanerne ønsker blant annet å gi 271,3 millioner til å styrke sivilsamfunnet og uavhengige palestinske institusjoner. Jones legger til at bistandsmidlene til driften av de palestinske myndighetene og til ministrene i regjeringen, fortsatt vil være fryst, på grunn av Hamas-regjeringens holdning til staten Israel. Den nye palestinske regjeringen må ta konsekvensen for sine egne handlinger, og søke tilbake til forhandlingsbordet, formante han.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart