Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Har skapt oppstyr rundt påstått mamzerbarn

Spenningen mellom det religiøse og sekulære Israel har blusset opp på nytt, etter at en jødisk kvinne nå ønsker å bevise at hennes sønn er en mamzer. Dette betyr i følge jødisk lov, Halacha, at han er unnfanget utenfor ekteskapet eller i utroskap, og at han derfor ikke kan gifte seg med en jødisk pike. Likevel sier Talmud at tvilen alltid skal komme den mistenkte til gode i slike saker, og at ingen skal bruke krefter på å stemple andre som mamzere, dersom det ikke finnes gode bevis. Dette er også holdningen til rabbiner Moshe Rauchverger, som er medlem av sjefsrabbinatets hovedråd i Israel. – Hva oppnår moren med denne staheten? Ønsker hun at sønnen hennes skal være en mamzer, spør Rauchverger. Men mor til "Moshe", som israelsk presse kaller ham, nekter å leve på en løgn. Vinner hun frem med saken, må sønnen reise utenlands for å gifte seg. Kvinnen hevder å ha unnfanget Moshe sammen med sin andre ektemann, allerede før det første ekteskapet var oppløst. Selv er hun ikke religiøs, men sier hun ikke orker å holde på en løgn. – Det er absurd at i Israel i det 21. århundre må mennesker som Moshe lide på grunn av Halacha. Jeg ber ikke de ortodokse om å forlate sin tro, jeg bare ber dem om å ikke tvinge meg til å bøye meg for den, sier kvinnens advokat Irit Rosenblum. Miff.no: Jødedom


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart