Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Resultat av menneskelig eller teknisk feil

Onsdag morgen ble 19 palestinere, de fleste kvinner og barn, drept da israelske artillerigranater slo ned i et boligområde i byen Beit Hanoun nord på Gaza-stripen. Tragedien var resultatet av en menneskelig eller teknisk feil, i følge de israelske offiserene som etterforsker saken. Feilen kan ha oppstått i artilleribatteriets radar- eller kontrollsystem, som begge blir operert manuelt, skriver Ha’aretz. Slik var det umiddelbare hendelsforløpet som ledet frem mot tragedien: Torsdag ettermidag: Fire Kassam-raketter blir avfyrt mot Ashkelon fra et krattskogs-område nord for Beit Hanoun. Ingen blir skadet. Torsdag kveld: IDF mottok etterretning om at Hamas planla å angripe med nye Kassam-raketter onsdag morgen, sannsynligvis fra samme område. IDFs Gaza-divisjon, som har redusert bruken av artilleri kraftig siden brigader Moshe Tamir overtok kommandoen i august, gav derfor ordre til artilleribatteriet om å forberede beskytning av krattskog-området for å avskremme Kassam-terroristene fra å rykke inn der. Onsdag morgen, klokken 05.30 (lokal tid), skjøt IDF 12 granater mot området som lå 1.200 meter fra boligene i Beit Hanoun. Disse granatene traff målet og forårsaket ingen skader. Klokken 05.45 ble det skutt 12 nye granater, denne gang programmert til å treffe 450 meter fra husene. Alle ble avfyrt fra samme kanon for å øke treffsikkerheten. I følge batteriets radarsystem traff 10 granater målet, men radaren klarte ikke å fange opp hvor de to siste hadde landet. Noen få minutter senere kom de første rapportene om sivile tap i Beit Hanoun. Miff.no: Når Israel fordømmes…


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart