Feiret inngangen til sin 59. uavhengighetsdag

Israels ledere var mandag kveld samlet på Herzl-fjellet for å markere slutten på minnedagen og begynnelsen på Israels 59. uavhengighetsdag. Klokken 20.00 tente æresgjester tolv fakler, som symbol på Israels tolv stammer. Da den siste fakkelen ble tent, markerte det begynnelsen på festivitetene. Fungerende president Dalia Itzik åpnet markeringen med sin tale. Hun valgte å se på sammenhengen mellom minnedagen for de falne soldatene og uavhengighetsdagen. – Vår sorg er årsak til vår glede. […] Kjære innbyggere, vi lever under en langvarig krig som vi ikke kan se slutten på. Selv om vi har fredsavtaler med Jordan og Egypt, hører vi fra fjern og nær konstante krigsrop, hevdet presidenten. Hun henvendte seg til Israels fiender, i et rop om fred på den unge nasjonens "fødselsdag." – Innbyggere i Iran, Syria og de palestinske myndighetene: Har det ikke blitt spilt nok blod, både deres og vårt? Bytt ut deres katyusha- og kassam-raketter med datamaskiner og utdanning, og slik vil dere bli belønnet med fred og ro, la Itzik til.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart