Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Misfornøyde med integreringspolitikken

Samtidig som Israel fyller år og hyller sine falne soldater, har enkelte beduiner valgt å bruke anledningen til å rette en pekefinger mot staten. Det er nemlig en kjent sak at stadig færre beduiner velger å tjenestegjøre for IDF, selv om de er svært ettertraktet i tjenesten. I følge beduiner Yedioth Aharonoth har snakket med, har en manglende integrering skyld i dette. – En god beduinsk soldat er en som er i uniform, ikke en som har fullført sin tjeneste og går tilbake til å være en vanlig araber, hevder Hassan Al-Hayeb. Mandag deltok han i minnemarkeringen for falne beduinske soldater. Siden 1948 har det beduinske samfunnet i Israel mistet 163 av sine sønner for landet. Mens jødene har hatt verneplikt, har beduinene vært stolte av høye, frivillige vervetall fra sine miljøer. Selv før opprettelsen av Israel var mange med å støttet opp om jødenes kamp for uavhengighet. – Dette er vårt land og vi må fortsette å tjene det. Vi har alltid gjort dette med glede, uten å spørre om å få landområder i bytte mot innsatsen. Det er en skam at landet har valgt å ikke integrere oss i samfunnet. En ung beduinsk soldat kan være kommandør i hæren, men kan ikke ha utøvende makt i det israelske samfunnet, fortviler Al-Hayeb. Fortvilelsen deler han med de frarøvede beduinske familiene. – Vi er kun likemenn når vi er i uniform, sier militærveteranen Phathi Ha’riv, som mistet en onkel i Libanon. Alle barna hans har også valgt å verve seg for forsvarsstyrkene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart