Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Bush har gått bort fra midlertidig fase

USAs president George W. Bush krever at palestinerne får kontroll med terrorgrupper og korrupsjonen. Dersom palestinerne oppfyller disse betingelsene vil han støtte sluttstatus-forhandlinger om kjernesaker som grenser, flyktninger og Jerusalem. Grensen mellom Israel og et fremtidig Palestina må bli bestemt på grunnlag "av grensene i fortiden, realitetene i dag, med endringer som partene blir enige om", mener Bush. – Bush har akseptert kravet fra PA-formann Mahmoud Abbas om å holde sluttstatus-forhandlinger med en gang, og hoppe over en midlertidig fase hvor man etablerer en palestinsk stat uten fastsatte grenser, skriver Aluf Benn i Ha’aretz. Herb Keinon i Jerusalem Post mener Bush beveger seg i retning av et forslag som ble presentert av USAs tidligere ambassadør i Israel, Martin Indyk, i 2003. Indyk foreslo at det internasjonale samfunnet mer eller mindre overtar administrasjonen av de palestinske områdene. – Veikartet for fred tok som utgangspunkt at de palestinske selvstyremyndighetene kunne kontrollere områdene. De siste fem årene, og spesielt de to siste årene, har bevist at dette ikke er tilfelle. Bush gjorde det nå klart at innsatsen må settes inn på å utvikle denne kapasiteten i PA. Kun da kan en palestinsk stat fremstå, skriver Keinon. I følge kilder i Jerusalem var statsminister Ehud Olmert svært fornøyd med Bush sin tale. Bush krevde at Israel avvikler ulovlige utposter. President Bushs tale (Det hvite hus)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart