Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Har hjulpet iranske jøder til Israel

Evangeliske kristne fra USA har overbevist flere titalls iranske jøder om å flytte til Israel. De skal ha hjulpet dem med penger og uttrykt frykt for at det lille iransk-jødiske samfunnet er i stor fare. Det internasjonale fellesskap for kristne og jøder, kaller den amerikanske organisasjonen seg. Den lover 54.000 kroner (10.000 dollar) til hver iransk jøde som flytter tilbake til Israel, forteller direktør rabbi Yechiel Eckstein. Men i følge en Iran-ekspert Yedioth Aharonoth har snakket med, er summen ikke nok til å overbevise den jødiske befolkningen i landet om å dra. Normalt ser man ikke på situasjonen under president Mahmoud Ahmadinejad som farlig. Likevel hevder Eckstein at bekymringen er økende blant jødene i Iran, da særlig etter Ahmadinejads uttalelser de siste årene. For øyeblikket er det 25.000 jøder igjen i det muslimske landet, som til sammen har 65 millioner innbyggere. Dermed utgjør grupperingen den største jødiske minoriteten i Midtøsten, utenfor Israel. BAKGRUNN: Jødene i Iran Da Israel ble opprettet i 1948, var det anslagsvis 140.000 jøder i Iran. Siden har tallet bare minket.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart