Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Vi skjøt aldri på FN-bil

De israelske forsvarsstyrkene kan ikke klandres for at en palestinsk hjelpearbeider fra FN ble drept torsdag, sier en talsmann for IDF lørdag. Ytterligere to ble såret. Det er fortsatt ikke avklart hvem som skjøt på kjøretøyet, men etter all sannsynlighet var det ildgivning fra Hamas-styrker, viser midlertidige resultater av en IDF-granskning. – Hæren ønsker videre å poengtere at de to sårede ble evakuert av Røde kors til den israelske grensen, hvor de ble tatt med av israelsk medisinsk personell for behandling ved Ashkelons Barzilai-sykehus, forteller IDF. Hendelsen foregikk torsdag ettermiddag ved Erez-overgangen inn til nordlige deler av Gaza-stripen. Den versjonen som har versert av hendelsen de siste dagene hevder at IDF hadde angrepet en nødhjelpskonvoi. Denne nyheten ble spredt over alt i internasjonalt media. Ikke før fredag ettermiddag kom IDF med sin egen versjon av saken. Da ble det rapportert fra Jerusalem Post at til forskjell fra de utenlandske rapportene var det ikke sikkert om det var IDF-raketter som traff nødhjelpsbilen. Etter all sannsynlighet ble hjelpearbeiderne snarere truffet av Hamas-ild. De utenlandske nyhetsoppslagene var basert på FN-rapporter. FN har siden da innrømmet at de ikke er sikre på i hvilken retning bilen kjørte i da den ble truffet, eller om det var stridsvogn-granater som hadde truffet det. Medisinsk personell fra Magen David Adom som var tilstede under hendelsen, fortalte avisen at soldater på Gaza-stripen hadde forklart at det var Hamas som hadde beskutt kjøretøyet. Som reaksjon på IDFs antydninger om at de ikke skjøt på FN-konvoien torsdag, sier UNRWA-talsmann Chris Gunness at FN "er nøye med å bruke øyenvitners informasjon som kilde." Han la til at FN ønsker å komme til bunns i saken.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart