Israelske arabere mer positive til jøder

En fersk rapport fra det amerikanske instituttet Pew Research Center viser at 97 prosent av befolkningen i de palestinske selvstyreområdene og Jordan er negativt innstilt til jøder. Det samme gjelder 95 prosent i Egypt og 98 prosent i Libanon. Det står mer positivt til med holdningen til jøder blant israelske arabere. Kun 35 prosent sier de har et negativt inntrykk av jøder, mens 56 prosent har et positivt inntrykk. I Tyrkia har holdningen til jøder blitt sterkt forverret etter sterke spenninger mellom Jerusalem og Ankara siden Gaza-krigen i fjor vinter. Mens 32 prosent var negative til jøder i 2004, har tallet steget til hele 73 prosent. Se flere tall fra undersøkelsen her.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart