20.000 israelere feirer nasjonaldag på flyplasser

Nesten 20.000 israelere blir nødt til ufrivillig å feire Uavhengighetsdagen på europeiske flyplasser og hoteller, på grunn av vulkanutbruddet på Island som har stanset store deler av flytrafikken på kontinentet. Enkelte israelere har problemer med å ordne seg nye billetter hjem, selv på flyplasser som er åpne, grunnet lange ventelister og køer. – Atmosfæren her er veldig ubehagelig. Folk har forlatt barna hjemme, vi har gravide kvinner her. Vi feirer ikke. Vi er triste. Vi tenkte ikke å feire Uavhengighetsdagen som dette, sier en kvinne som er strandet i Budapest. – Vi fikk kjøpe en billett hjem i morgen til 6.000 kroner, men mange andre har ikke råd til å betale slike summer. Vi er ofre for den verste luftkrisen i historien, så hvorfor lure oss to ganger? spør hun seg.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart