Egypt ber FN presse Israel på atomvåpen

Israel kan komme under internasjonalt press i mai under et FN-møte om atomvåpen, melder Yedioth Aharonoth. Både USA, Storbritannia og Frankrike vurderer å støtte et egyptisk forslag om å kreve at Midtøsten blir en atomvåpenfri sone. Israel har i flere tiår blitt beskyldt for å ha utviklet atomvåpen, men har selv aldri bekreftet eller avkreftet dette. Israel, sammen med land som Pakistan og India, signerte aldri ikkespredningsavtalen fra 1970 og vil derfor ikke selv delta på toppmøtet. Egypt ønsker en internasjonal konferanse innen 2011, der alle landene i Midtøsten forventes å være med og forhandle frem en effektiv avtale.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart