Studenter i hvitt for Gilad Shalit

På colleget i Rishon Lezion ble det holdt en solidatitetsdemonstrasjon for den kidnappede soldaten Gilad Shalit tirsdag. Det var studentbevegelsen som stod bak markeringen, sammen med skoleadministrasjonen, rapporterer Yedioth Aharonoth. Gilads far, Noam Shalit, holdt en tale for studentene, som alle hadde kledd seg i hvitt som en del av initiativet "En dag i hvitt". Shalit var rørt over studentenes solidaritet. – Jeg er helt sikker på at Gilad ville ha vært rørt over å se en så stor gruppe mennesker samle seg her og mange andre steder rundt om i landet i dag, sa han. Flere store israelske selskaper, deriblant Isracard, varslet mandag at deres ansatte ville kle seg i hvitt tirsdag for å ta del i aksjonen. Også en rekke utdanningsinstitusjoner, som Ben Gurion-universitetet, lovet det samme. En Facebook-gruppe som studentunionens leder Yehonatan Kedem har opprettet i anledning initiativet, har fått hele 400.000 medlemmer. – Vi tar ikke noen politisk parti i dette. Vi bare protesterer og understreker at vi har en venn som har falt og som vi ikke må glemme. Hver dag blir som en evighet for Gilad. Vi må bringe ham hjem – og det raskt, understreker Kedem.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart