Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Goldstone tok aktivt del i apartheid

Den sør-afrikanske dommeren Richard Goldstone har fordømt israelske forsvarsstyrker for krigføringen på Gaza-stripen i januar 2009. En reportasje i den israelske avisen Yedioth Aharonoth (YA) viser at Goldstone selv ikke har en fortid å skryte av når det gjelder forholdet til menneskerettighetene. Goldtstone skal ha tatt aktivt del i den rasistiske politikken til apartheid-regimet i hjemlandet. Under sin tid som dommer på 1980- og 1990-tallet har han dømt et større antall svarte landsmenn til døden. Ifølge den israelske storavisen skal det være snakk om minst 28 mennesker. Det bør også nevnes at det kun var de hvite i Sør-Afrika på denne tiden som ønsket å opprettholde dødsstraff, mens den svarte befolkningen var imot. Da Nelson Mandela kom til makten i 1995 ble en rekke dødsdømte fanger satt i frihet, inkludert enkelte av dem Goldstone selv hadde felt dom over. Også når det gjaldt mindre forbrytelser tok dommeren parti med apartheid-politikken til den hvite befolkningen. Han skal ha godkjent piskingen av fire svarte som var funnet skyldig i voldsforbrytelser. Goldstone skal også ha frikjent fire politimenn som var mistenkt for å bryte seg inn i hjemmet til en hvit kvinne. Ifølge politimennene hadde man mistanker om at kvinnen hadde et seksuelt forhold til en svart mann, noe som ble sett på som et svært alvorlig lovbrudd i Sør-Afrika. Når YA presenterer noen av funnene til Goldstone personlig, svarer han at hans hender var bundet fordi han arbeidet innenfor et rettssystem hvor man praktiserte dødsstraff. Han sier han forsøkte etter beste evne å dømme rettferdig, selv om han ofte var moralsk motstander av lovene han var ment å opprettholde. Goldstone sier han ikke diskriminerte noen svarte. Den amerikanske advokaten Alan Derschowitz sammenlikner sør-afrikanerens forsvar med nazistenes forklaringer rundt deres ugjerninger. – Goldstone tok jobben som apartheid-dommer. Han tillot at dusinvis av svarte mennesker som aldri burde blitt prøvd for retten ble henrettet. Du vet, en rekke mennesker vil si "vi fulgte bare loven". Tyske dommere. […] Det er hva (tysk SS-offiser og fysiker Josef) Mengele gjorde også. Det var Mengeles forsvar og det alle sa i Nazi-Tyskland: "Vi fulgte bare loven". Når du er i et apartheidland som Sør-Afrika, følger du ikke loven, slår Derschowitz fast. Det israelske utenriksdepartementet sier funnene til den israelske avisen er "eksplosivt PR-materiale". Utenriksminister Avigdor Lieberman planlegger å sende informasjonen som publiseres til alle israelske diplomater i utlandet, så det kan brukes i deres PR-kampanjer.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart