Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Mistillitsforslag fra opposisjonen

Mandag ble det fremmet et mistillitsforslag mot regjeringen i Knesset. Forslagets støttespillere mener landets ledere gjorde en dårlig jobb i forbindelse med stansingen av Gaza-flåten for én uke siden. Både Kadima, Meretz, United Arab List-Ta’al, Hadash og Balad stilte seg bak forslaget. Knessets ordstyrer Reuven Rivlin formante nasjonalforsamlingens medlemmer til å utvise selvbeherskelse under høringen. Opposisjonsleder Tzipi Livni presenterte mistillitsforslaget personlig fra plenumsalens talerstol mandag. Hun hevdet at regjeringen forsøker "å rømme fra virkeligheten og avlede kritikken og skylden for Gaza-bordingens resultater på IDF". – Den nåværende regjeringen representerer ikke staten Israel til verden. Det er ikke vanlig at lederen for opposisjonen presenterer mistillitsforslaget personlig, men dette er uvanlige tider, forklarte Kadima-partiets leder. Livni hevdet videre at hun kun få timer etter bordingen ba forsvarsminister Ehud Barak om å sette i gang en intern granskning av hendelsen. På den måten kunne man unngå presset utenfra for å få på plass en internasjonal granskning. Hun mener det er urettferdig dersom soldatene skal bli etterforsket, og at det heller er personer høyt oppe i det politiske systemet som bør under lupen. – Det er på tide at denne regjeringen slutter med å gjette seg fram til hvert valg de tar. Statsministeren [Benjamin Netanyahu] er den som bør bli etterforsket, ikke soldatene, sa Livni. Netanyahus regjering har klar parlamentarisk støtte, så mistillitsforslaget får ingen praktiske politiske konsekvenser.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart