Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Foto: Skjermdump fra Bloomberg.com
Foto: Skjermdump fra Bloomberg.com

– Nok gass til å vare i 150 år

Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg har de israelske gassreservene utenfor kysten en verdi på hele 1,42 billioner norske kroner.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Dersom Israel ikke eksporterer denne gassen vil landet være selvforsynt i hele 150 år, mener det amerikanske selskapet. Men myndighetene har planer om å tjene penger raskere enn som så, gjennom å eksportere varen til utlandet gjennom gassrør i Middelhavet eller østover og via skipsfart.

– Det vil ha en verdi på 1,42 billioner kroner basert på dagens gasspriser i Storbritannia, som er like mye som Israels årlige BNP, hevdes det i en rapport de har skrevet om de israelske funnene.

Mye gass som ikke foreløpig er gjort klar for utvinning er også funnet utenfor Israels kystlinje. Men først må landet vise at de kan skape et marked for sin egen gass, før andre selskaper kaster seg ut i «gassbølgen» i landet. Dessuten bidrar uenigheten om råderett over mindre havområder med Libanon og faren for terrorangrep mot gassinstallasjoner til at mange selskaper foreløpig vegrer seg for å kaste seg inn i kampen for å pumpe opp de israelske naturressursene.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart