Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Jeg donerer kompensasjon til Hamas

Mavi Marmara-skipet. (Foto: Yasin Onat, flickr.com)
Mavi Marmara-skipet. (Foto: Yasin Onat, flickr.com)
Tyrkiske Mehmet Tunc, som var ombord Mavi Marmara-båten mai 2010 og venter på kompensasjon fra Israel, vil gi alt han får til terrorgruppen Hamas.

Israel har beklaget dødsfallet til ni tyrkiske statsborgere ombord i Mavi Marmara-skipet, da det ble bordet av israelske soldater i mai 2010. Skipet var en del av en hel flåte på vei mot Gaza-stripen, i protest mot sjøblokaden.

Neste uke skal Israel og Tyrkia forhandle om hvor mye kompensasjon Jerusalem må ut med til de etterlatte og de som var ombord i Mavi Marmara denne dagen. Tyrkeren Mehmet Tunc, som selv var en av demonstrantene på båten, lover at han vil donere alt han får til terrorgruppen Hamas. «Ikke én eneste tyrkisk lire» skal gå til ham selv, lover Tunc ifølge Yedioth Aharonoth.

Partene står svært langt fra hverandre når det gjelder hvor mye Israel må punge ut med i denne saken, for å få normalisert relasjonene med Ankara og forhindre rettsforfølgelser mot daværende militærledelse og soldatene i aksjonen. Mens Jerusalem mener 6 millioner er nok å betale totalt sett, krever Tyrkia at hver familie av de etterlatte skal motta 6 millioner hver.

Israel står fast på at deres soldater ble angrepet straks de bordet Mavi Marmara-skipet og at det er årsaken til dødsfallene. En uavhengig israelsk granskning har også frikjent soldatene, men kritisert blant annet tidligere forsvarsminister Ehud Barak og statsminister Benjamin Netanyahu for flere forhold i forkant av aksjonen.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart