Havnen i Haifa er oppgradert for 15 milliarder kroner. Her er havnen i 2018. (Foto: David Cohen/Flash90)

Israel åpnet ny giganthavn i Haifa

Har kostet 15 milliarder kroner og vil styrke Israel som en regional aktør.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Israel har åpnet en ny skipshavn langs Middelhavskysten som vil skape sårt tiltrengt konkurranse i en sektor som er plaget av forsinkelser. Det vil også styrke landets posisjon som en regional aktør, skriver Jerusalem Post.

Den nye havna, som ligger i Haifa, har kostet drøyt 15 milliarder kroner. Den skal opereres av det kinesiske selskapet Shanghai International Port Group og gjør det mulig for lasteskip med over 18.000 containere å legge til kai.

Israel har valgt å selge sine statseide havner og bygger nye private havner i et forsøk på å redusere kostnadene og kutte ventetiden på skip som losses. Rundt 99% av alle varene som går inn og ut av Israel går via sjøen og en oppgradering har vært nødvendig for å kunne opprettholde økonomisk vekst.

Tettere bånd med arabiske naboland skaper også nye handelsmuligheter og Haifa har gode forutsetninger for å kunne bli et regionalt knutepunkt.

– Jeg er sikker på at vi kan utnytte denne muligheten, ikke bare for lokal velstand, men til å realisere muligheter og gi reellt bidrag til våre naboer i Midtøsten, sa transportminister Merav Michaeli i forbindelse med åpningen.

Etter planen skal det også åpnes en ny havn i Ashdod før utgangen av året. Den skal drives av Sveits-baserte Terminal Investment Limited.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart