Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel åpnet ny giganthavn i Haifa

Havnen i Haifa er oppgradert for 15 milliarder kroner. Her er havnen i 2018. (Foto: David Cohen/Flash90)
Har kostet 15 milliarder kroner og vil styrke Israel som en regional aktør.

Israel har åpnet en ny skipshavn langs Middelhavskysten som vil skape sårt tiltrengt konkurranse i en sektor som er plaget av forsinkelser. Det vil også styrke landets posisjon som en regional aktør, skriver Jerusalem Post.

Den nye havna, som ligger i Haifa, har kostet drøyt 15 milliarder kroner. Den skal opereres av det kinesiske selskapet Shanghai International Port Group og gjør det mulig for lasteskip med over 18.000 containere å legge til kai.

Israel har valgt å selge sine statseide havner og bygger nye private havner i et forsøk på å redusere kostnadene og kutte ventetiden på skip som losses. Rundt 99% av alle varene som går inn og ut av Israel går via sjøen og en oppgradering har vært nødvendig for å kunne opprettholde økonomisk vekst.

Tettere bånd med arabiske naboland skaper også nye handelsmuligheter og Haifa har gode forutsetninger for å kunne bli et regionalt knutepunkt.

– Jeg er sikker på at vi kan utnytte denne muligheten, ikke bare for lokal velstand, men til å realisere muligheter og gi reellt bidrag til våre naboer i Midtøsten, sa transportminister Merav Michaeli i forbindelse med åpningen.

Etter planen skal det også åpnes en ny havn i Ashdod før utgangen av året. Den skal drives av Sveits-baserte Terminal Investment Limited.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart