Haifa havn skal bli et viktig knutepunkt i det østlige Middelhavet. (Foto: Jonathan Knapp, 20. januar 2018, flickr)

Haifa havn på vei til å bli et viktig knutepunkt

Havnen i Haifa skal bli et viktig skipsfartsknutepunkt i det østlige Middelhavet.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Byen Haifa skal bli et stadig viktigere knutepunkt for skipsfart i det østlige Middelhavet, med kinesiske og indiske selskaper som kjøper seg inn i havnene, ettersom Israel normaliserer forholdet til sine arabiske naboer i Gulfen, skriver The Algemeiner.

Under president Bidens besøk i Midtøsten ble Indias største havneutvikler Adani Ports og deres israelske partner Gadot enige om å kjøpe Haifa havn for 4,1 milliarder shekel (tilsvarer nesten 12 milliarder kroner).

Asias rikeste mann Gautam Adani, twitret: – Glad for å ha vunnet anbudet om privatisering av Haifa havn i Israel med vår partner Gadot. Stor strategisk og historisk betydning for begge land! Stolt over å være i Haifa hvor inderne i 1918 ledet en av de største kavaleriangrepene i militærhistorien!

I fjor sa den kinesiske rivalen Shanghai International Port Group (SIPG) at de så et lignende potensiale i Haifa havn, under innvielsen av sin Bay Port containerlastterminal ved siden av havnen for 5,5 milliarder shekel (tilsvarer 15,77 milliarder kroner).

Deres tilnærming til Haifa berører en bredere konkurranse mellom kinesiske, indiske og amerikanske interesser, sier Carice Witte, administrerende direktør i SIGNAL (en israelsk gruppe som spesialiserer seg på forhold mellom Kina og Israel): – Når du ser Kina ved en havn i Haifa, blir Haifa nå et utrolig viktig strategisk punkt. Tidligere var oppfatningen annerledes når det gjelder Israel generelt og Haifa veldig spesifikt – i dag har deres relevans som en brikke i puslespillet endret seg.

De to havnene er for store til kun å betjene Israel, og embetsmenn forventer at den underutviklede Haifa-bukten vil bli et knutepunkt for handel og omlasting – dvs. håndtering av varer som losses i Israel og deretter sendes videre til andre land.

Dette ville vært utenkelig for bare ti år siden, da Israel var politisk isolert fra potensielle handelspartnere i regionen.

Mens fredssamtalene med palestinerne har stoppet opp, har Israel normalisert forholdet til fremvoksende markeder som Emiratene, Bahrain og Marokko, og knyttet dypere handelsbånd med land i det fjerne østen.

– Israel er et veldig viktig sted som forbinder øst og vest. Alle skip fra Suez-kanalen fra øst til vest (passerer gjennom) området, sa Miao Qiang, administrerende direktør for SIPGs Bay Port.

Nye godslinjer bygges i nærheten og vil koble seg til det landsomfattende nettverket og, hvis den regionale integrasjonen fortsetter, potensielt fortsette inn i Jordan og vil kunne forbindes med Irak og Saudi-Arabia.

Adani Ports nektet å kommentere Reuters forespørsler. Opher Linchevski, administrerende direktør i Gadot, uttaler at formålet med deres joint venture (fellesforetak) er å dra nytte av «det varme forholdet mellom Israel og Gulfstatene».

Utvidelsen av Haifabukten forventes også å hjelpe på problemene med overbelastning, etter at kriser på grunn av korona-stans og Russlands invasjon av Ukraina førte til en global krise i forsyningskjeden. Noe som tidligere i år skapte problemer for en femtedel av den globale containerflåten i havner.

Gjennomsnittlig oppholdstid til sjøs – dvs. perioden et fartøy tilbringer i en havn er i dag 2,5 dager per lasting i Haifa havn, ned fra 3,5 dager i mai, men fortsatt 75 % høyere enn ved inngangen til året, viser data fra forsyningskjedesporingsplattformen FourKites.

Landets havner håndterer i dag totalt rundt 3 millioner TEU (standardenheten for 20 fots containere). SIPG forventer at det vil øke til 5 millioner TEU om 5 til 8 år, hvoretter Bay Ports kapasitet kan dobles til 2 millioner TEU, hvorav halvparten vil bli dedikert til omlasting.

Les MIFFs artikkel fra 2021 om Israels åpning av ny giganthavn i Haifa

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart