Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Nytt gassfunn utenfor Israels kyst

Leteboring har avdekket et nytt stort gassfelt utenfor kysten av Israel. (Foto: Flash90)
Det israelske gasseventyret fortsetter. Leteboring har avdekket et et nytt gassfelt med 13 milliard kubikkmeter med gass.

Energiselskapet Energean har gjort et nytt kommersielt gassfunn på 13 milliarder kubikkmeter utenfor kysten av Israel, skriver Jerusalem Post.

Funnet bekrefter selskapets mistanker om at Olympus-feltet, som ligger mellom gassfeltene Karish og Tanin, er kommersielt levedyktig.

Energean planlegger nå sine neste skritt for å utnytte områdets gassfunn. Selskapet startet nylig produksjon ved gassfeltet Karish.

– Etter at produksjonen startet på Karish-feltet i forrige uke er jeg glad for at boreprogrammet vårt, som nå har gitt suksess ved fem av fem brønner, fortsetter å gi avkastning, forsyningssikkerhet og energikonkurranse for hele regionen, sier Energean-sjef Mathios Rigas.

Selskapet har nå flyttet boreriggen Stena IceMax til et felt kalt Hercules, som blir siste stedet man skal lete etter gass i år. Også her håper man å finne store nok mengder naturgass til at produksjon vil være lønnsomt.

De siste ti årene er det gjort flere store gassfunn utenfor kysten av Israel. Nå er det tre aktive gassfelt hvor det hentes naturgass opp fra havet. Gassen har ført til økt energisikkerhet for Israel og naboland.

Nå blir også store mengder naturgass eksportert til Europa.

Israel har nå tre aktive gassfelt i Middelhavet. Her er gassfeltet Tamar fotografert. (Foto: Flash90)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart