Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Elever ved Dalal Mughrabi barneskole. (Foto: Facebook)
Elever ved Dalal Mughrabi barneskole. Flere palestinske skoler er oppkalt etter massemorderen. (Foto: Facebook)

Belgia kutter all bistand til palestinsk utdanning på grunn av terrorhyllest

- Norge må snarest mulig følge samme kurs, sier Conrad Myrland i MIFF.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Belgia kutter all støtten til de palestinske selvstyremyndighetenes (PA) utdanningsdepartement etter at Palestinian Media Watch (PMW) har avdekket at PA har oppkalt flere skoler etter terroristen Dalal Mughrabi.

Det hele startet i oktober i fjor da det ble kjent at en skole som Belgia hadde finansiert var oppkalt etter den kvinnelige massemorderen. PA gikk med på å endre navnet på skolen etter klager fra Belgia, men samtidig oppkalte de to andre skoler i det samme nabolaget etter den kvinnelige terroristen.

Dette var et rent hån mot Belgia, som svarte med å kutte all støtten. De vil ikke lenger finansiere noen palestinske skoler før de får en forsikring om at ingen skoler blir oppkalt etter terrorister, ikke bare skoler de selv finansierer.

– Terror-forherligelse er ikke under noen omstendigheter akseptabelt. Så lenge terrorisme blir forherliget gjennom navnene på skoler kan ikke Belgia fortsette å samarbeide med det palestinske utdanningsdepartementet, sier det belgiske departementet for utviklingssamarbeid i en uttalelse.

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, mener Norge må gjøre det samme.

– Norge må snarest mulig se nærmere på Belgias vedtak og følge samme kurs. Så lenge palestinske myndigheter hyller terrorister i skoleverket, må ikke norske skattepenger misbrukes til å finansiere dette, forklarer Myrland.

Dalal Mughrabi, som har fått flere skoler oppkalt etter seg, ledet i mars 1978 en gruppe på åtte palestinske terrorister som kom sjøveien fra Libanon og drepte 37 sivile israelere i historiens mest dødelige terrorangrep i Israel, i den såkalte «Kystveimassakren». Tolv av de drepte var barn.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart