Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Elever ved Dalal Mughrabi barneskole. (Foto: Facebook)
Elever ved Dalal Mughrabi barneskole. Flere palestinske skoler er oppkalt etter massemorderen. (Foto: Facebook)

Belgia kutter all bistand til palestinsk utdanning på grunn av terrorhyllest

- Norge må snarest mulig følge samme kurs, sier Conrad Myrland i MIFF.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Belgia kutter all støtten til de palestinske selvstyremyndighetenes (PA) utdanningsdepartement etter at Palestinian Media Watch (PMW) har avdekket at PA har oppkalt flere skoler etter terroristen Dalal Mughrabi.

Det hele startet i oktober i fjor da det ble kjent at en skole som Belgia hadde finansiert var oppkalt etter den kvinnelige massemorderen. PA gikk med på å endre navnet på skolen etter klager fra Belgia, men samtidig oppkalte de to andre skoler i det samme nabolaget etter den kvinnelige terroristen.

Dette var et rent hån mot Belgia, som svarte med å kutte all støtten. De vil ikke lenger finansiere noen palestinske skoler før de får en forsikring om at ingen skoler blir oppkalt etter terrorister, ikke bare skoler de selv finansierer.

– Terror-forherligelse er ikke under noen omstendigheter akseptabelt. Så lenge terrorisme blir forherliget gjennom navnene på skoler kan ikke Belgia fortsette å samarbeide med det palestinske utdanningsdepartementet, sier det belgiske departementet for utviklingssamarbeid i en uttalelse.

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, mener Norge må gjøre det samme.

– Norge må snarest mulig se nærmere på Belgias vedtak og følge samme kurs. Så lenge palestinske myndigheter hyller terrorister i skoleverket, må ikke norske skattepenger misbrukes til å finansiere dette, forklarer Myrland.

Dalal Mughrabi, som har fått flere skoler oppkalt etter seg, ledet i mars 1978 en gruppe på åtte palestinske terrorister som kom sjøveien fra Libanon og drepte 37 sivile israelere i historiens mest dødelige terrorangrep i Israel, i den såkalte «Kystveimassakren». Tolv av de drepte var barn.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart