Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Elever ved Dalal Mughrabi barneskole. (Foto: Facebook)
Elever ved Dalal Mughrabi barneskole. Flere palestinske skoler er oppkalt etter massemorderen. (Foto: Facebook)

Belgia stanser finansiering av palestinske skoler

Palestinske myndigheter oppkalte Belgia-finansiert barneskole etter terrorist ansvarlig for massemord.

Palestinian Media Watch (PMW) meldte 27. september at 75 skoler som drives av de palestinske selvstyremyndighetene har fått navn i den hensikt å hylle enten såkalte «martyrer» eller terrorister og nazi-kollaboratører.

En av de 31 skolene som har fått navn etter en terrorist ble bygget i 2012-2013 av penger donert til palestinerne av Det belgiske utviklingsbyrået (BTC) og fra et fond som tilhører den belgiske regjeringen.

Skolen ligger i landsbyen Beit Awwa i nærheten av Hebron på Vestbredden og het opprinnelig «Beit Awwa barneskole for jenter». PMW avslørte nylig at det palestinske utdanningsdepartementet har endret navnet til «Dalal Mughrabis barneskole», og at myndighetene unnlot å informere de belgiske giverne om det nye navnet.

I stedet var det PMW som formidlet navneendringen til de belgiske myndighetene gjennom Belgias ambassade i Tel Aviv. PMW skrev til ambassaden at årsaken til at palestinerne valgte nettopp dette navnet var for å hylle og ære den palestinske terroristlederen og massemorderen Dalal Mughrabi.

Mughrabi ledet i mars 1978 en gruppe på åtte palestinske terrorister som kom sjøveien fra Libanon og drepte 37 sivile israelere i historiens mest dødelige terrorangrep i Israel, i den såkalte «Kystveimassakren». Tolv av de drepte var barn. 71 israelere ble såret.

Tolv av ofrene etter terrorangrepet i mars 1978 var barn. (Foto: Palestinian Media Watch)

PMW skrev også at ved å oppkalle skoler etter terrorister lærer barna å hylle terrorister og se på dem som rollemodeller. Et eksempel på denne lærdommen kom da en ung jente i mars 2014 sa i et program på de palestinske myndighetenes offisielle tv-kanal, PA TV, at hennes mål i livet var å «nå opp på samme nivå som martyren og krigeren Dalal Mughrabi.»

The Algemeiner rapporterte 7. oktober at den belgiske regjeringen – som et resultat av PMWs avsløring – har vedtatt å stanse all bygging og utrustning av palestinske skoler.

Talsmann for Belgias utenriksdepartement, Didier Vanderhasselt, uttalte:

– Da skolen ble overlevert til lokalsamfunnet i 2013 het den «Beit Awwa barneskole for jenter». Deretter ble navnet endret til «Dalal Mughrabi barneskole». Den belgiske regjeringen var ukjent med denne navneendringen. Belgia fordømmer utvetydig glorifiseringen av terrorangrep, og vil på ingen måte akseptere å bli knyttet til terroristers navn. Belgia tok umiddelbart opp saken med de palestinske myndighetene, og venter nå på et formelt svar. I mellomtiden har Belgia stanset ethvert prosjekt som går ut på å bygge eller utstyre palestinske skoler.

Fra skolens Facebook-side. Det belgiske flagget vises på veggtavlen.
Fra skolens Facebook-side. Logoen dekker hele Israel. Det belgiske flagget er synlig på veggtavlen. (Via PMW)

Ifølge The Algemeiner skal ledelsen ved Dalal Mughrabi barneskole ha antydet i et innlegg på Facebook at de ville diskutere muligheten for igjen å endre navnet. Men i et annet innlegg reagerte de på de belgiske myndighetenes fordømmelse ved å skrive: «Navnet Dalal Mughrabi vil forbli gravert inn i våre hjerter og sinn.»

Palestinian Media Watch skriver at skolen postet følgende innlegg på Facebook onsdag 4. oktober: «God morgen fra Dalal Mughrabis skole, fra navnet som glitrer fullt av kjærlighet til alle barn av Palestina, til de eldre, til de unge, og til alle martyrene fra hjemlandet.»

Ifølge Det belgiske utviklingsbyrået (BTC), har landet finansiert byggingen av 23 palestinske skoler siden 2001.

Belgia skal ha lovet å bygge 10 nye skoler de neste årene i de palestinske områdene. Den planen kan nå bli kansellert.

 

Relaterte artikler:

Norsk-støttet ungdomssenter oppkalt etter en terrorist som drepte tolv barn

Opplæring til hat og terror. En analyse fra Palestinian Media Watch av de palestinske selvstyremyndighetenes opplæringssystem.

Fatah-partiet til president Abbas hyller terroristen som drepte tre israelere

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart