Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

UNRWA fortsetter med hatopplæring i skolebøkene

Fra et UNRWA-klasserom. (Illustrasjonsfoto: UNRWA)
Til tross for lovnader om å endre innholdet har skolebøkene fortsatt hatefull retorikk.

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA) har fortsatt hatefull retorikk i sine skolebøker, til tross for at de hevder å ha fjernet slikt materiale, ifølge en rapport fra organisasjonen IMPACT-se.

Ifølge rapporten inneholder skolebøkene til UNRWA, distribuert etter at de lovet å fjerne voldelig og hatefullt innhold, fortsatt retorikk som glorifiserer jihad og vold og som inneholder tekster som fordømmer normaliseringen mellom Israel og arabiske land. Israel blir hyppig omtalt som «fienden» og hele Israel omtales som «okkupert» land. Israel er også fjernet fra kartet.

Kampanjen for å endre undervisningsmaterialet til UNRWA skjøt fart etter at IMPACT-se presset FN til å anerkjenne eksistensen av slikt hatefullt innhold i skolebøkene. De ble også presset av at flere giverland uttrykte bekymring over innholdet i bøkene. UNRWA gikk senere med på at materialet i bøkene, som er produsert av deres egne ansatte, var upassende og lovet bedring.

«Forbundsregjeringen er glad for at UNRWA uavhengig har avdekket problemet og reagert raskt», skrev Tyskland, en av UNRWAs største givere, etter at UNRWA meldte at de hadde endret innholdet i skolebøkene.

Storbritannias minister for Midtøsten og Nord-Afrika, James Cleverly, uttalte at «UNRWa har rapportert at dette materialet ikke lenger brukes i dagens undervisning» og at «problemet ble rettet opp innen november 2020».

Men den nye rapporten til IMPACT-se viser at det slett ikke stemmer.

– UNRWA lovet at de hadde fjernet alt hatefullt innhold som deres lærere hadde skrevet. Dessverre, som vår undersøkelse viser, er dette rett og slett ikke tilfellet, sier Marcus Sheff, leder av IMPACT-se, til Jerusalem Post.

Lovnadene fra UNRWA om på fjerne det hatefulle innholdet har blitt gjentatt i god tro av regjeringer verden over, men en gjennomgang av bøkene viser at det rett og slett ikke er hold i lovnadene til FN-organisasjonen.

– Det virker ikke som om organisasjonen er institusjonelt i stand til å oppfylle sin grunnleggende omsorgsplikt overfor barn i skolene sine. Giverland må begynne å stille mye mer kritiske spørsmål rundt UNRWA hvis de ønsker å stoppe å finansiere denne pågående hatopplæringen, mener Sheff.

UNRWA er ikke alene om å drive hatopplæring. Det samme skjer i Iran:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart