Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Roper «død over Israel» i klasserommet

Iranske skoleelever blir indoktrinert til å hate Israel, USA og jøder gjennom offisielt skolepensum. (Foto: Illustrasjonsfoto)
Skolebøkene i den islamske republikken Iran er mer antisemittiske enn noen gang.

Iranske skoleelever blir eksponert for antisemittisme, hat og oppvigleri til vold mot USA, Israel og det jødiske folk, ifølge en rapport publisert av Anti-Defamation League i forbindelse med 42. årsmarkeringen for den islamske revolusjon i Iran.

«Fra å demonisere jøder i undervisningen om oldtiden til å hylle antisemittiske terrorister så sent som i 2020, er Teherans nåværende skolepensum fullt av statsstøttet hat», står det i rapporten publisert av ADL.

Rapporten er basert på en omfattende undersøkelse av offisielle iranske skolebøker. Den viser også at elevene i iranske klasserom roper «død over Israel», som blir presentert som et illegitimt regime som må ødelegges.

Utdanningsmaterialet hevder jødene har prøvd å ødelegge islam siden opprettelsen, forfalsket islamske tekster og at de de var raske til å bruke vold for å nå sine mål. En av påstandene er at volden ble utført av frimurere.

Rapporten, som bygget på data samlet inn over en femårsperiode, viser at iranske elever til lært opp til at amerikanske økonomiske sanksjoner mot Iran er en del av en «satanisk plan» for å utrydde muslimenes religiøse tro.

En gutt holder et flagg med teksten «død over Israel» i en iransk skolebok. Under bildet står det at muslimene i verden må forenes for å fullstendig utrydde Israel. Dette er bare et av mange slike eksempler i de iranske skolebøkene. (Foto: ADL)

Iranske atomforskere blir også hyllet som helter i de iranske skolebøkene.

Forfatteren av rapporten, dr. David Weinberg i ADL, skriver at i de aller nyeste skolebøkene i Iran er det også konspirasjonsteorier om at vestlig media overdriver farene med koronaviruset for å svekke ayatollah-regimet.

«Mens noen læreplaner i regionen begynner å bli bedre, med mindre oppvigleri og mer oppmuntring til toleranse, er Teherans pedagogikk mer antisemittisk, voldelig og militaristisk enn noen gang», skriver Weinberg.

Jonathan Greenblatt, leder av ADL, konkluderer på slutten av rapporten:

«Det er ingen hemmelighet at det iranske regimet fortsetter å promotere ekstremisme og terrorisme og at de mater sin befolkning med et jevnlig innhold av antisemittisk og anti-amerikansk propaganda. Iranske skolebøker viser hvor dypt inngrodd denne offisielle kampanjen med hatopplæring er blitt i samfunnet, og hvordan de når lett påvirkelig ungdom med et fremmedfiendtlige og dehumaniserende budskap», skriver han.

Antisemittiske iranske skolebøker finnes også på skoler i Sverige:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart