NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Iranske skoleelever blir indoktrinert til å hate Israel, USA og jøder gjennom offisielt skolepensum. (Foto: Illustrasjonsfoto)

Roper «død over Israel» i klasserommet

Skolebøkene i den islamske republikken Iran er mer antisemittiske enn noen gang.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Iranske skoleelever blir eksponert for antisemittisme, hat og oppvigleri til vold mot USA, Israel og det jødiske folk, ifølge en rapport publisert av Anti-Defamation League i forbindelse med 42. årsmarkeringen for den islamske revolusjon i Iran.

«Fra å demonisere jøder i undervisningen om oldtiden til å hylle antisemittiske terrorister så sent som i 2020, er Teherans nåværende skolepensum fullt av statsstøttet hat», står det i rapporten publisert av ADL.

Rapporten er basert på en omfattende undersøkelse av offisielle iranske skolebøker. Den viser også at elevene i iranske klasserom roper «død over Israel», som blir presentert som et illegitimt regime som må ødelegges.

Utdanningsmaterialet hevder jødene har prøvd å ødelegge islam siden opprettelsen, forfalsket islamske tekster og at de de var raske til å bruke vold for å nå sine mål. En av påstandene er at volden ble utført av frimurere.

Rapporten, som bygget på data samlet inn over en femårsperiode, viser at iranske elever til lært opp til at amerikanske økonomiske sanksjoner mot Iran er en del av en «satanisk plan» for å utrydde muslimenes religiøse tro.

En gutt holder et flagg med teksten «død over Israel» i en iransk skolebok. Under bildet står det at muslimene i verden må forenes for å fullstendig utrydde Israel. Dette er bare et av mange slike eksempler i de iranske skolebøkene. (Foto: ADL)

Iranske atomforskere blir også hyllet som helter i de iranske skolebøkene.

Forfatteren av rapporten, dr. David Weinberg i ADL, skriver at i de aller nyeste skolebøkene i Iran er det også konspirasjonsteorier om at vestlig media overdriver farene med koronaviruset for å svekke ayatollah-regimet.

«Mens noen læreplaner i regionen begynner å bli bedre, med mindre oppvigleri og mer oppmuntring til toleranse, er Teherans pedagogikk mer antisemittisk, voldelig og militaristisk enn noen gang», skriver Weinberg.

Jonathan Greenblatt, leder av ADL, konkluderer på slutten av rapporten:

«Det er ingen hemmelighet at det iranske regimet fortsetter å promotere ekstremisme og terrorisme og at de mater sin befolkning med et jevnlig innhold av antisemittisk og anti-amerikansk propaganda. Iranske skolebøker viser hvor dypt inngrodd denne offisielle kampanjen med hatopplæring er blitt i samfunnet, og hvordan de når lett påvirkelig ungdom med et fremmedfiendtlige og dehumaniserende budskap», skriver han.

Antisemittiske iranske skolebøker finnes også på skoler i Sverige:

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart