Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Fredelig Israel-demonstrasjon angrepet

Det var i hvert fall ikke Israel-venner som hisset til "krig" i Oslos gater torsdag kveld.

I det jeg ankommer Eidsvold-plass foran Stortinget ti minutter før støttemarkeringen for Israel skal starte, er anti-Israel demonstrantene allerede i full gang med å lage støy. «Israel terrorist! Israel terrorist!» lyder tilropene. Politiet har mønstret store spesialstyrker for å holde dem i sjakk og fra livet til Israel-demonstrantene.

Vel tusen Israel-venner var møtt opp for å markere Israels rett til å forsvare seg selv mot Hamas sin terror og høre FrP-formann Siv Jensen og leder for Israels venner på Stortinget Ingebrigt Sørfonn tale. Selv om begge understreker sitt ønske om fred for Midtøsten, om frihet for både det jødiske og det palestinske folk fra Hamas’ undertrykkende terrorvirksomhet, roer ikke dette gemyttene på utsiden av barrikadene.

Selv holder jeg flere ganger på å bli truffet av egg, stein og glassflasker. En kvinne som stod ved siden av meg fikk en stein i bakhodet. Dem som hadde med seg vesker la dem på hodet for å beskytte seg mot gjenstandene som regnet ned over den pro-israelske folkemengden.
Israelsvennenes felles ønske om fred for Israel og det palestinske folk ble på ingen måte tatt godt imot.

– Med Israel for fred er imot krig, men er for Israels rett til å forsvare seg […] Vi har den største medlidenhet med de sivile på begge sider. Israel kjemper mot en terrororganisasjon som bruker sivile som skjold og beskyttelse, sa MIFFs nestleder Gabriel Edland. Budskapet var klart: Hamas er både israeleres og palestineres ulykke.

Det blir virkelig høylytt når filmklipp fra palestinske TV-kanaler med oppfordring til jødehat blir vist. Etterhvert under denne sekvensen blir det så voldsom stemning at politiet må bruke tåregass mot de anti-israelske demonstrantene. Et forsøk på å vise den elendigheten palestinerne nettopp er ofre for ble igjen møtt med egg, stein og flasker.

Det blir ennå verre når Leif A. Wellerop fra Den internasjonale kristne ambassade i Jerusalem snakker om antisemittisme. Han sier at det Israel-hatet som finnes blant jødestatens naboland i Midtøsten, ikke kan beskrives som annet enn jødehat eller antisemittisme. Wellerop hevder også at den holdningen de anti-israelske motdemonstrantene viser denne kvelden, er et utslag av dette jødehatet.

En av motdemonstrantene tar seg over barrikaden og nesten helt frem til mikrofonen mens han skriker av sinne «Du kan ikke kalle dette antisemittisme! Hører du! Du kan ikke anklage meg for noe slikt!» Han blir av politiet oppfattet som såpass truende at de måtte fjerne ham ved hjelp av fire tjenestemenn. Etter dette eksploderer praktisk talt stemningen i området.

Kort tid etter Wellerops innlegg begynner egg og steiner igjen å hagle ned over oss. Politiet, som gjennom hele demonstrasjonen gjorde en fantastisk innsats, tar i bruk stadig mer tåregass for å holde mot-demonstrantene unna ettersom spenningen bare øker og øker.

Nyttårsraketter blir avfyrt og politiet svarer med hunder og tåregass. Til slutt blir også raketter skutt inn i den pro-israelske folkemengden, mens folk står og holder seg for øyne og munn for å beskytte seg mot gassen.

Det er da politiet avbryter demonstrasjonen og ber oss trekke ned i Stortingsgata. Mens jeg famler meg ut i gaten med øynene full av tårer og en sviende hals av all tåregassen, ser jeg en Israel-venn med et israelsk flagg bli slått ned av to personer som bar på palestinske flagg. «Vet du ikke at det er mine brødre og søstre de dreper?», skrek de mens de slo løs på den hjelpesløse Israel-vennen. Flere demonstranter fra begge sider, samt politimenn, sprang til for å hjelpe personen.

Venner av Israel blir så alt for ofte anklagd for å ikke ønske fred i Midtøsten. De er krigshissere som ikke ser palestinernes sak, men kun de israelske siviles lidelser i konflikten, hevdes det. Etter i dag derimot – der fredelige Israel-venner har rukket ut sin hånd mot palestinerne og sagt at freden starter der terroren stanser, og der hissige motstandere har svart på oppfordringen ved å skrike «død over Israel» og kaste gjenstander mot fredelige demonstranter – er det heller stor grunn til å sette spørsmålstegn ved fredslysten hos palestinernes støttespillere.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart