Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Avslører hvordan palestinske myndigheter har sveket fredsprosessen

Boken Deception og forfatterne Itamar Marcus og Nan Jacques Zilberdik. (Montasje: Conrad Myrland)
Boken Deception og forfatterne Itamar Marcus og Nan Jacques Zilberdik. (Montasje: Conrad Myrland)
Med Israel for fred skal utgi den nye boken til Palestinian Media Watch på norsk. Her blir det avslørt hvordan drømmen om en framtid uten Israel blir dyrket av Fatah og de palestinske selvstyremyndighetene.

Onsdag kveld vedtok hovedstyret i MIFF å utgi Deception: Betraying the Peace Process på norsk. Den engelske utgaven fra Palestinian Media Watch (PMW) ble lansert i New York i forrige uke. Nobelpris-vinner Eli Wiesel og Robert L. Bernstein, grunnleggeren av Human Rights Watch, deltok på lanseringen.

Den norske utgivelsen er planlagt til høsten 2012. Det vil etter hvert bli mulig å forhåndsbestille boken på miff.no.

 

Knuser bildet av moderate PA

Deception: Betraying the Peace Process er en stor samling med sitater fra palestinske ledere, gjengivelser fra palestinske medier og andre eksempler fra palestinsk samfunnsliv. Alle eksemplene er ferske, fra perioden mai 2010 til april 2011. Det skal ikke være brukt en eneste Hamas-kilde i boken. Alt er fra palestinske selvstyremyndigheter eller Fatah-kilder, aktørene som den norske regjering og andre i Vesten ser som moderate.

Det er først og fremst bildet av Fatah og PA som moderate aktører med fredsvilje som blir grundig knust i boken. Her har forfatterne samlet flere hundre eksempler på hatbudskap mot Israel og jøder og forherligelse av menn og kvinner som er stolt over drap på sivile jøder.

Tostatsløsning er noe som Fatah-lederne snakker om på engelsk under festtaler i Vesten. Ser man på hva palestinerne sier seg i mellom på arabisk, trer et nytt bilde fram. Robert L. Bernstein beskrev det slik under lanseringen: «Det palestinske lederskapet lærer sine barn til å hate, til å benekte Israels rett til å eksistere og se for seg en framtid uten Israel.»

– Palestinske tekster har skandaløse antisemittiske sider. De oppvigler små barn til å hate jøder, ikke bare i Israel, men samme hvor de bor. Dette må bli fordømt av alle som har lært av historien, sa Eli Wiesel.

– PAs kampanje av hatbudskap og demonisering av israelere og jøder er en fornektelse av grunnleggende menneskerettigheter og blir brukt til å opprettholde politisk kontroll i stedet for å forhandle om en ekte og varig fred. Denne boken er viktig, sa Robert L. Berntstein.

 

Fred en illusjon

– Fredsprosessen har ennå ikke begynt, det har kanskje aldri vært mening med en fredsprosess, skriver forfatterne Itamar Marcus og Nan Jacques Zilberdik i boken.

Bernstein var inne på noe av det samme under lanseringen.

– Inntil PA begynner å forberede sine barn på fred, og lærer dem å se på Israel som en legitim nabo, vil fred være en illusjon. Boken Deception er en advarsel. Hatbudskap som myndigheter står bak kan ikke forenes med fred, sa Bernstein.

Forfatterne av boken mener hatbudskapet som blir spredt fra de palestinske lederne er hovedhinderet for fred.

– Dersom ikke PA forandrer budskapet om at Israel ikke eksisterer – bare «Palestina», at jøder i seg selv er onde og at terrorister er rollemodeller, og dersom ikke PA i stedet starter fredsundervisning, er det ingen sjanse til å oppnå ekte fred, sier Zilberdik.

– Det internasjonale samfunnet tror sterkt at PA ønsker fred med Israel på lang sikt. Flertallet i den palestinske befolkning mener målet med fredsprosessen er to stater som til slutt vil bli bare én palestinsk stat, skriver forfatterne Itamar Marcus og Nan Jacques Zilberdik i sin konklusjon. Da har de brukt over 240 sider på å bevise at nettopp det er tilfelle.

PMW er et israelsk forskningsinstitutt som følger med på hva som skjer i det palestinske samfunnet og hva deres ledere sier på arabisk. Itamar Marcus er grunnlegger og direktør for PMW. Nan Jacques Zilberdik, som er født i Danmark, er medarbeider i PMW og medforfatter for boken.

 

Viktig å spre i Norge

Morten Fjell Rasmussen
Styreleder Morten Fjell Rasmussen. (Foto: M Aase, Creo-x)

– Vi synes det er viktig at denne boken kommer ut på norsk, sier Morten Fjell Rasmussen, styreleder i MIFF. Han vil selv stå for oversettelse av boken.

MIFF har i flere år arbeidet for å få norske myndigheter og norske medier til å sette fokus på hatbudskap i palestinsk samfunnsliv. MIFF har blant annet hentet Itamar Marcus, direktør for PMW, til Norge ved flere anledninger.

– Den nye boken til PMW avslører skrekkelige eksempler. Dette må bli kjent i Norge, slik at den norske regjering kan legge press på sine venner i PA og Fatah for å få slutt på dette, sier Rasmussen. Han håper bokutgivelsen på denne måten kan bidra til fred.

 

Medieomtale av boken

«Vi anbefaler å lese Deception: Betraying the Peace Process. (…) på sportssider i offisielle PA-aviser og i undervisningsprogram for barn, blir Israel jevnlig omtalt som hjemlandet som er okkupert, ikke bare Vestbredden, men også innenfor den grønne linje. Israels politikk blir jevnlig demonisert, israelere blir sammenlignet med nazister og palestinske terrorister, både levende og døde, blir behandlet som nasjonale helter.» Lederartikkel i Jerusalem Post, 12. desember 2011.

 

«En viktig ny bok som på en grundig måte viser dobbelbudskapet fra PA. Boken gir omfattende bevis på at det palestinske lederskap støtter og fremmer tanken om at det ikke er noe plass for en jødisk stat i regionen og at jøder, ikke bare israelere, er onde og må bli eliminert. Denne opprørende virkelighet  blir i det store og hele ikke rapportert i mainstream medier og blir ignorert i vestlige stater, inkludert i USA.» Lederartikkel i The NY Jewish Week, 7. desember 2011.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart