Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Abbas ærer tenåring som knivstakk israelsk soldat

Palestinian Media Watchs oversettelse fra Al-Hayat Al-Jadida.
Palestinian Media Watchs oversettelse fra Al-Hayat Al-Jadida.
PA-president Mahmoud Abbas mener tenåringer som tidligere denne måneden angrep en israelsk soldat med kniv var «modige». Soldaten skjøt mot angriperne, en ble skadet og den andre drept. Det mener Abbas var et "mord" og en "foraktelig forbrytelse".

Tidligere denne måneden angrep to palestinske tenåringer en israelsk soldat i landsbyen Yatta i Hebron-området. Sanitetssoldaten, som deltok i en arrestoperasjon, ble stukket med en lommekniv i nakken. Til tross for skadene klarte soldaten å skyte begge terrorister, en av dem ble drept, mens den andre ble skadet. Den drepte tenåringen var nevø av Khaled Makhamreh, terroristen som IDF-avdelingen var i landsbyen for å arrestere. Soldaten ble evakuert i helikopter til sykehus i Jerusalem med moderate skader.

Kort tid etter hendelsen sendte PA-president Mahmoud Abbas et kondolansetelegram til familien til angriperen hvor gutten blir omtalt som «modig». «Jeg ble veldig lei for å høre meldingen om martyrdøden til deres modige sønn Zakariya Jamal Abu Aram, som ble myrdet av okkupasjonshæren. Hans rene sjel har steget opp til herlighetens høyder i forsvar for det rene landet Palestina og de saker som er hellige for vår rene nasjon,» skriver Abbas, i følge Palestinian Media Watchs oversettelse fra den offisielle palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida.

– Presidenten fordømte den foraktelige forbrytelsen, som ble gjennomført som en del av en serie forbrytelser av okkupasjonshæren mot vårt forsvarsløse folk, med mål om å spre frykt og få det til å stanse den lovlige kampen for frihet og etableringen av en uavhengig stat, med Jerusalem som hovedstad, skriver avisen.

Noen dager senere sendte Mahmoud Abbas sin personlige representant, Abbas Zaki, for å besøke familiene til begge angriperne og for å uttrykke «solidaritet» på vegne av PA og Fatah.

Ifølge reportasjen i Al-Hayat Al-Jadida omtalte Zaki drapet av Aram som var «kaldblodig mord».

Palestinian Media Watch rapporterte i fjor at Abbas sendte en bevilgning på 2000 dollar til familien til en palestiner som ble drept i et forsøk på å angripe israelske soldater med rørbomber.

Palestinian Media Watch lister opp flere eksempler på hvordan Abbas ærer terrorister.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart