Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Bosnisk nazi-muslimsk gruppe mener jøder kontrollerer verden

Hjemmesiden til Bosnisk bevegelse for nasjonal stolthet (BPNP). (Foto: Skjermdump fra bosanski-nacionalisti.com)
Hjemmesiden til Bosnisk bevegelse for nasjonal stolthet (BPNP). (Foto: Skjermdump fra bosanski-nacionalisti.com)
- 90 prosent av verdens problemer er et resultat av et plott som har til hensikt å la "det utvalgte folk" kontrollere [...] verden, skriver organisasjonen.

19. mars publiserte Midtøsten-instituttet for mediaforskning (MEMRI) en artikkel om den bosniske nynazistiske gruppen Bosanski Pokret Nacionalnog Ponosa (BPNP) (Bosnisk bevegelse for nasjonal stolthet). Det er en nasjonal-bosnisk organisasjon i hovedsak for hvite muslimer, som er imot sionisme, kommunisme, islamisme og kapitalisme. Vi gjengir her noen av poengene som kommer fram i denne artikkelen.

Heltene til BPNP er de muslimene som under den andre verdenskrig kjempet på nazi-regimets side. Rollemodell er den berømte eks-stormuftien av Jerusalem, Hajj Amin Al-Husseini, som mellom 1941 og 1945 samarbeidet med Hitlers «Tredje rike».

 

Imot overnasjonalitet
Nynazisme er ikke forbudt i Bosnia, noe som har gjort at denne bevegelsen har fått vokse seg større. 95 prosent av dens medlemmer er hvite muslimer, mens den siste prosenten består av en kristen-gnostisk sekt som ønsker å finne tilbake til det de mener er den opprinnelige kristendommen fra antikken.

BPNP er imot alle overnasjonale organer, som FN, NATO og EU, og ønsker at deres hjemland skal være frie til å ta sine egne beslutninger. De mener EU og verdenssamfunnet ødelegger bosnisk kultur gjennom den stadig økende globaliseringen og multikulturalismens framvekst. Nettopp multikulturalismen kaller de «antikultur».

 

Hater jøder og frimurere
Kanskje enda mer alvorlig er deres syn på etniske grupper og andre minoriteter. I likhet med Nazi-Tyskland hater de jøder, sigøynere, svarte, frimurere og homofile. De henviser til raselitteratur på sine nettsider, som Zions vises protokoller og bøker av Adolf Hitler, Joseph Goebbels, Benito Mussolini og andre. Denne propagadaen spres nå ut over hele Bosnia gjennom traktater og annet materiale, som deles ut ved ulike kampanjer og aksjoner.

Deres syn på jøder er klassisk for høyreekstreme grupperinger, med tro på en «jødisk konspirasjon» om å ta over verden sammen med «frimurerne og Illuminati«.

– Jødene har en enorm påvirkning verden over, i politikken, kulturen og religionen […] En tenkende mann burde spørre seg selv: Hvordan er det slik at en nasjon så liten [Israel] har spilt en så stor rolle i europeiske folks liv? Å ignorere dette spørsmålet er å ignorere virkeligheten, hevder de.

 

– Vi tvinges til taushet
BPNP mener jødene fører en «kulturkrig mot Europa», med det mål for øye å «utslette autentisk europeisk kultur» og erstatte det med amerikansk «antikultur», med åpne grenser og masseimmigrasjon. Men denne sannheten holdes skjult for Europa, av jødene.

– Talefrihet blir gitt til en håndfull «priviligerte» politikere, journalister og funksjonærer som er sionistmekanismens nikkedukker […] Myndighetene er raskt ute med å tvinge til taushet og sensurere de stemmene som går ut og forsvarer de verdiene som daglig blir trampet ned av en effektiv mediepropaganda, kontrollert av de regjerende jødene skriver BPNP.

– 90 prosent av verdens problemer et et resultat av en dyster plan, formulert av dem som fremmer Den nye verdensorden, med det mål å la jødene kontrollere sitt imperium, altså hele verden. Denne djevelske planen er utformet av sionistene, frimurerne og Illuminati, fortsetter de.

Ifølge bevegelsen ønsker jødene kun å bevare sin status som «det utvalgte folk» og sørge for at alle hedningfolk fortsatt bare er stakkarslige «dyr som danser til deres toner».

 

Likhet med palestinsk jødehat
Likhetene mellom den bosniske gruppens jøde- og Israel-hat og måten både jøder og Israel blir framstilt på i palestinske medier er slående.

Også i de palestinske mediene florerer konspirasjonsteoriene om jøder og Israel. Også i de palestinske områdene glorifiseres dem som har drept uskyldige jøder, for eksempel morderen av en hel familie i bosetningen Itamar for ett år siden. Et av ofrene var et lite spedbarn. I moskeene forkynner de at kampen mot jødene «skal fortsette til siste slutt». Også her tror de at «enhver ondskap og katastrofe er forårsaket av jødene». Dessverre skjer dette med velsignelse fra øverste hold i de palestinske selvstyremyndighetene.

Det er altså ikke bare Hamas som publiserer grunnløse løgner som at jødene har ansvaret for svineinfluensaen. Nei, også PA tror jødene er urene eller at Israel forgiftet Arafat. Samtidig er det en velkjent sak at Hamas ønsker å jage enhver israeler på sjøen, men at også PA var med å lede den andre intifadaen er mindre kjent for allmennheten.

 

Dobbelstandard
La meg legge til også en annen kommentar. Se for deg at du treffer på en norsk politiker og spør om de vil fordømme holdningene til BPNP. Hva tror du vedkommende ville svart? Trolig, og forhåpentligvis, ville han eller henne fordømt på det sterkeste de historieløshetene som organisasjonen representerer. Akkurat som Vigrid og Anders Behring Breiviks holdninger blir fordømt av alle politikere i Norge.

Men hvor er fordømmelsene når den samme retorikken blir brukt, ikke bare av en marginal gruppe, men av mediene eid av de palestinske myndighetene? Hvor er raseriet over at PA lærer «sine» barn opp til å hate jøder, tro på konspirasjonsteorier om dem og vokse opp med en uforsonlig holdning til Israel? Mens norske politikere ikke engang vil ta i Vigrid med ildtang, ble forsoningsavtalen mellom Hamas og Fatah ønsket velkommen. Og Israel kritiseres selv om de er villige til å gå i forhandlinger med en myndighet som sier de aldri kommer til å anerkjenne landet som en jødisk stat.

Hvor alvorlige overtramp må PA egentlig begå når det gjelder fremming av jøde- og Israel-hat for at verden skal reagere? Tydeligvis er tålmodigheten overfor deres antisemittiske overtramp langt større enn den er overfor høyreekstremistiske uttalelser i alle andre deler av verden. Det kaller jeg alvorlig dobbeltmoral. En dobbeltmoral som fort kan ødelegge enhver mulighet for fred i Midtøsten.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart