MIFF utfordrer Støre til å lese Al-Hayat Al-Jadida

– La oss sette oss ned sammen og lese de palestinske myndighetenes offisielle dagsavis på nettet! Denne utfordringen sender MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen til utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Bakgrunnen er utenriksministerens skriftlige svar til stortingsrepresentant Hans Olav Syversen, hvor han sier han tror de palestinske myndighetene tar problemet med hatindoktrinering og oppfordringer til vold i det palestinske samfunnet seriøst.

Boken Dobbeltspill, som MIFF utga på norsk i forrige uke, har flere hundre eksempler på at palestinske myndigheter aktivt hedrer terrorister og egger til hat mot Israel. Mange av eksemplene er fra de palestinske myndighetenes offisielle dagsavis, Al-Hayat Al-Jadida, som har en åpent tilgjengelig nettside. Om utenriksminister Støre ønsker det, kan MIFF sette opp et møte med Dobbeltspills forfattere, hvor de sammen kan lese artikler som ligger på denne nettsiden. Støre står selvsagt fritt til å ta med seg egen arabiskekspertise. Om han tar utfordringen, vil utenriksministeren vår raskt komme til en annen konklusjon enn den han ga uttrykk for i svaret til Syversen: De palestinske myndighetene tar ikke hatindoktrineringen seriøst, de er en del av problemet. Sannheten er at Vesten har lukket øynene for hatindoktrineringen deres helt siden starten av Osloprosessen.

I utenriksministerens svar til Syversen skriver han at UNESCO i desember fordømte at Adolf Hitler har blitt hyllet i det palestinske barnemagasinet Zayzafuna. Bladet utgis med støtte fra palestinske myndigheter. Det han ikke kommer inn på, er hva som fikk UNESCO til å reagere. Det var ikke slik at UNESCO på egen hånd oppdaget at bladet hyllet Hitler. Faktum er at hyllesten til Hitler stod på trykk i februar i fjor, mens UNESCO ga økonomisk støtte til tre nummer av bladet i fjor høst. Det var først etter at Deception (Dobbeltspills engelske originaltittel) kom ut i desember at saken ble kjent. 22. desember krevde USAs UNESCO-ambassadør stans i UNESCOs økonomiske støtte til bladet. I henvendelsen til UNESCO skrev han at han var blitt kjent med saken gjennom Palestinian Media Watch, utgiverne av Deception. UNESCO svarte allerede neste dag at organisasjonen ikke kommer til å støtte bladet økonomisk i framtiden.

Det bør være en tankevekker for utenriksministeren vår at saken ikke fikk noen oppmerksomhet før den ble omtalt i Deception etter nesten ett år. Vår egen utenrikstjeneste har tydeligvis ikke informert ham om saken på egen hånd i forkant av avsløringene i Deception. Derfor bør Jonas Gahr Støre takke ja til tilbudet fra MIFF om hjelp til å kartlegge innholdet i palestinske medier.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart