Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Sari Nusseibeh. (Foto: Das blaue Sofa, flickr.com)
Sari Nusseibeh. (Foto: Das blaue Sofa, flickr.com)

Palestinske akademikere protesterer mot «normalisering» med Israel

Presidenten ved det palestinske Al Quds-universitetet i Jerusalem er igjen under angrep for å samarbeide med israelske universiteter og akademikere.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Palestinske akademikere publiserte tirsdag en uttalelse der de sterkt kritiserer Sari Nusseibeh, som er rektor ved det palestinske Al Quds-universitetet i Jerusalem. De kritiserer Nusseibeh for å være en del av et tysk-sponset akademisk prosjekt som har til hensikt å styrke forståelsen mellom ulike kulturer. Prosjektet er initiert av al-Quds-universitetet og det hebraiske universitetet i samarbeid med Universitetet i Berlin.

De palestinske akademikerne fordømmer prosjektet for å innebære en normalisering med Israel og peker på at samarbeid mellom israelske og palestinske akademikere er i strid med et forbud innført av det palestinske rådet for høyere utdanning. Akademikerne bemerker også at samarbeidet var i strid med lokale og internasjonale kampanjer som fremmer akademisk boikott av Israel.

I sin uttalelse, oppfordrer de palestinske akademikere Nusseibeh til å avslutte alle former for «normalisering» med israelske universiteter til Israel «avslutter sin okkupasjon».

«Normaliseringsprosjekterer er i dag det sterkeste våpenet som benyttes av Israel i sin kamp – som har vært mislykket så langt – mot anti-Israel boikott kampanjer,» heter det også i uttalelsen.

I fjor kom Nusseibeh under angrep fra ulike palestinere, inkludert toppledere i Fatah, for å ha planlagt å møte med israelske fredsaktivister på et hotell i Øst-Jerusalem. Møtet ble avlyst etter at palestinske demonstranter presset hotellets ledelse til å avlyse møtet.

Siden da har demonstrantene ført en kampanje mot Nusseibeh, og anklaget ham for å fremme «normalisering» med Israel. De har også gjentatte ganger oppfordret de palestinske selvstyremyndighetene til å fjerne Nusseibeh fra sin stilling.

Les en arkivartikkel om Sari Nusseibeh fra år 2001.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart