Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Doble signaler fra Mashaal

Hamas-leder Khaled Mashaal (t.h.). (Foto: lodgaard, flickr.com)
Hamas-leder Khaled Mashaal (t.h.). (Foto: lodgaard, flickr.com)
Hamas-leder Khaled Mashaal skal ha bedt Jordans kong Abdullah II informere USAs president Barack Obama om at islamistbevegelsen aksepterer prinsippene om en tostatsløsning, ifølge anonyme jordanske kilder. I forrige måned sa han det stikk motsatte.

Det er den saudi-arabiske avisen al-Sharq som melder dette. Mashaal skal under et møte med kong Abdullah mandag ha sagt at Hamas vil gå med på en tostatsløsning etter 1967-grensene. I februar reiser kongen til Washington for å overbringe budskapet til Obama, hevder anonyme kilder.

Abdullah har hatt en rekke møter de siste månedene, både med Mashaal og PA-president Mahmoud Abbas, for å forsøke å få fart på fredsforhandlingene igjen. Hamas ønsker å bli medlem av PLO for å styrke palestinernes posisjon i fredsforhandlingene. Nå forsøker de trolig å framstå som mer moderate for å sikre seg en  plass.

Representanter for Hamas har også tidligere gitt uttrykk for at de kan akseptere en midlertidig løsning, men dette har kort tid senere blitt avvist av andre ledere. Bevegelsens politiske plattform uttrykker tydelig at «islam vil eliminere Israel». Senest i desember sendte Mashaal selv andre signaler: «Palestina er vårt fra elven til sjøen, fra sør til nord. Vi vil ikke gjøre kompromiss om en eneste tomme av land,» sa han under 25-års feiringen til Hamas.

Enn så lenge tar nok de fleste israelere de anonyme «lekkasjene» via Jordan og Saudi-Arabia svært lite alvorlig.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart