Hamas-leder Khaled Mashaal (t.h.). (Foto: lodgaard, flickr.com)
Hamas-leder Khaled Mashaal (t.h.). (Foto: lodgaard, flickr.com)

Doble signaler fra Mashaal

Hamas-leder Khaled Mashaal skal ha bedt Jordans kong Abdullah II informere USAs president Barack Obama om at islamistbevegelsen aksepterer prinsippene om en tostatsløsning, ifølge anonyme jordanske kilder. I forrige måned sa han det stikk motsatte.

Det er den saudi-arabiske avisen al-Sharq som melder dette. Mashaal skal under et møte med kong Abdullah mandag ha sagt at Hamas vil gå med på en tostatsløsning etter 1967-grensene. I februar reiser kongen til Washington for å overbringe budskapet til Obama, hevder anonyme kilder.

Abdullah har hatt en rekke møter de siste månedene, både med Mashaal og PA-president Mahmoud Abbas, for å forsøke å få fart på fredsforhandlingene igjen. Hamas ønsker å bli medlem av PLO for å styrke palestinernes posisjon i fredsforhandlingene. Nå forsøker de trolig å framstå som mer moderate for å sikre seg en  plass.

Representanter for Hamas har også tidligere gitt uttrykk for at de kan akseptere en midlertidig løsning, men dette har kort tid senere blitt avvist av andre ledere. Bevegelsens politiske plattform uttrykker tydelig at «islam vil eliminere Israel». Senest i desember sendte Mashaal selv andre signaler: «Palestina er vårt fra elven til sjøen, fra sør til nord. Vi vil ikke gjøre kompromiss om en eneste tomme av land,» sa han under 25-års feiringen til Hamas.

Enn så lenge tar nok de fleste israelere de anonyme «lekkasjene» via Jordan og Saudi-Arabia svært lite alvorlig.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart